Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Inomhusfärg

När du köper färg på Proffsmagasinet är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi erbjuder ett stort utbud av Beckers färger och du hittar lätt den lackfärg, väggfärg, golvfärg eller takfärg du behöver. Dessutom kan du välja vilken kulör du vill! Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
58 produkter
Köp din färg hos oss
Inomhusfärgen som renar din luft
Läs mer
Mood, Living eller Scotte?
Relaterade artiklar:

Måla om med Proffsmagasinet

På Proffsmagasinet finner du färg och målartillbehör som valts ut av experter. Vi erbjuder material som proffsmålarna själva använder i sitt arbete för att du ska få bästa resultat i ditt projekt. Utforska vår kollektion av inomhusfärger från kvalitétssäkrade varumärken som Beckers och ge ditt hem en personlig touch full av karaktär och stil. Oavsett om du planerar att andas nytt liv i ditt vardagsrum eller ge hemmakontoret en makeover, har vi färgerna för att förverkliga dina visioner.

Vägg, tak eller golv?

Kan man använda väggfärg för att måla taket? Eller fasadfärg för att måla inomhus? Svaret: både ja och nej. Du kan måla en yta med en annan sorts färg än den som är speciellt utformad för ändamålet, men resultatet blir inte lika bra. Moderna färger är utformade för att passa de unika utmaningar som de olika ytorna i huset utsätts för. Takfärg är ofta mer lätthanterlig och skvätter inte lika mycket under applicering. Den har ofta hög glansgrad för att reflektera ljuset i rummet och de flesta väljer en ljus kulör för att lysa upp rummet. Väggfärgen öppnar upp fler möjligheter både när det gäller kulör och glans. Väggfärgens glans varierar mellan blank, halvmatt, matt och extra matt och varje grad tillför en unik känsla till rummet. Väggar utstår mer slitage och större risk för fläckar än taket och därför måste väggfärgen dessutom vara slittålig. Golvfärg särskiljer sig från andra färgsorter genom att den utsätts för hög trafik dagligen. Den är utformad för att tåla det mesta slitage som steg, städapparater och förflyttning av möbler. Flera sorter innehåller även ingredienser som ökar dess motståndskraft mot rengöringsmedel för att färgen ska hålla länge.

Tänk på att det finns olika sorters väggar, tak och golv. Väggen i vardagsrummet behöver inte nödvändigtvis vara byggd av samma material som väggen i hallen. Väggar kan exempelvis vara gjorda av gips, trä, betong och flera andra material och att du måste välja en färgsort som passar grundmaterialet. Då slipper du ojämnheter och fläckar. Samma princip gäller tak- och golvfärg - ta reda på vilken sorts vägg du ska måla om innan du sätter igång.

Bredd av nyanser

Upptäck en oändlig palett av färger som sträcker sig från mjuka neutrala toner till djärva och levande nyanser. Vårt sortiment omfattar klassiska basfärger och självklart kan du även skapa vilken kulör du än vill. Efter du har valt vilken sorts färg du vill ha så kan du välja nyans i vårt fiffiga kulörverktyg. Klicka helt enkelt på "Välj kulör" inne på produktsidan så kan du testa dig fram med hjälp av NCS-koder eller kulörnamn tills du hittar en kulör som passar dina önskemål. Här kan du till och med se färgen i riktiga rum så att du får en uppfattning om hur det ser ut i verkligheten! Är du nybörjare på NCS-koder? Läs gärna vår guide som förklarar allt du behöver veta för att hitta din drömfärg.

Tips från proffsen 

Oavsett om du planerar en totalrenovering eller en enkel fondvägg så finns vi här för att hjälpa dig. Vill du lära dig mer om färgsorter och hur man hanterar dem så kolla in vår händiga Kunskapsportal som är full av tips för att du ska lyckas med ditt projekt!