Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Målarredskap & tillbehör

Dags att måla om? Då behöver du de rätta verktygen för att uppnå det bästa resultatet. Vare sig du ska piffa till husfasaden eller måla om i hallen så är målarredskapen A och O för att arbetet ska gå lätt och uppfylla din vision. En miniroller passar kanske inte för att måla altanen och det är inte effektivt att måla i de skrymmande hörnen med en fasadpensel. Här på Proffsmagasinet finner du rollers, penslar och andra tillbehör från ledande varumärken som Mäster, Anza och Falu Rödfärg. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
140 produkter

Rätt redskap för varje steg

Att måla om kan tyckas som ett stort och komplicerat projekt men så behöver det inte vara. Med god planering och rätt redskap kommer ditt måleriprojekt att bli klart på nolltid! Ta gärna hjälp av någon av våra guider för att få tips och tricks hur du bäst tacklar ditt projekt. Där kan du bland annat ta reda på vilken roller eller pensel du ska använda, hur du med hjälp av NCS-koder skapar den perfekta färgen och hur du smidigt beställer rätt mängd och kulör.

När du har läst på eller om du redan har målerierfarenhet så är det dags att kolla på vad du behöver. Ett bra sätt att bocka av vilka verktyg och redskap du behöver är att dela upp måleriprocessen i steg. Den mest grundläggande planen är: gör plats och skydda måleriområdet, förbered ytan och till slut själva målandet. Planen kan delas in i flera mindre steg beroende på vad exakt som ska målas och vilken färg som ska användas, men detta är en bra grund. Här nedan listar vi några grundläggande målarredskap du kommer att behöva.

1. Täckmaterial

Det första du måste göra när du ska måla är att förbereda området. Om det är en husfasad som ska målas kanske altanen behöver täckas eller bilen flyttas på så att färgstänk in skvätter på dem. Samma princip gäller om du ska måla inomhus: flytta möbler till ett annat rum eller flytta dem till mitten av rummet och täck med plast. Täck sedan golvet med antingen golvskyddspapp eller skyddsplast så att golvet inte skadas. På Proffsmagasinet finner du täckplast som klarar av mycket aktivitet och som inte släpper genom färgstänk. Du måste tejpa fast täckmaterialet med maskeringstejp eller målartejp så att listen inte skadas och plasten inte lossnar.

2. Rengöring, spackling och slipning

Att förbereda ytan som ska målas är i många fall det viktigaste steget. Tänk dig att du kliver in i en nymålad hall med massa små ospacklade hål i, eller att väggen är full av fläckar hur många lager du än målar. Utan korrekt förarbete så spelar det ingen roll hur mycket du målar för resultatet kommer aldrig att bli perfekt. Beroende på vad som ska målas så är förberedelserna annorlunda men de flesta väggar kräver ordentlig rengöring innan något annat påbörjas. Väggarna må se rena ut men de samlar på sig damm, fettfläckar och annat som kommer att förstöra ditt slutresultat. Tvätta av väggen med väggrengöring och en svamp, trasa eller mjuk borste och låt torka väl. När ytan är torr är det dags att spackla igen eventuella hål och jämna ut ojämnheter. Detta gör du enklast med spackel, spackelspade och slippapper. Det finns olika sorters spackelspadar och slipmaterial så läs på innan du börjar för att säkerhetsställa att du använder rätt variant.

3. Målning

Dags att börja måla! Vid det här laget har du redan bestämt vilken kulör och vilken glansgrad du vill ha och har rätt mängd färg redo. Ska du måla en större inomhusyta så brukar rollern vara rätt tillvägagångssätt eftersom den är effektiv och inte lämnar penselstreck. Grövre ytor som husfasader brukar dock målas med penslar av olika slag som kommer åt mellan träfibrerna och som lämnar ifrån sig mycket färg. En fasadpensel är specifikt designad för att måla fasader. Ska du måla något mindre eller något som kräver mer detaljarbete så behöver du en mindre pensel som exempelvis en vinkelpensel för att måla hörn och kanter eller en precisionspensel för de riktigt petiga områdena. På Proffsmagasinet finner du ett brett utbud av penslar, rollers och set så att du har allt du behöver när det är dags att sätta igång.

Dags att måla!

Nu har du alla målarredskap du behöver! Har du ännu inte kikat på färger så kolla in vårt sortiment av inomhusfärg och utomhusfärg från stora tillverkare som Becker Beckers och Falu Rödfärg och använd gärna vår kalkylator för att räkna ut den exakta mängden du behöver. Lycka till!