Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Grundfärg

Att måla om själv kan verka som ett mastodontprojekt och kanske lite avskräckande. Det är dock inte så svårt som man kan tro! Det viktigaste är att måla på en slät, välgrundad yta för då kommer den slutliga färgen garanterat bli riktigt bra. För att få till den perfekta basen att måla på behövs framför allt en högkvalitativ grundfärg, och de finner du här nedan. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
4 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:

Måste man grundmåla?

För det bästa resultatet och optimal kontroll så är svaret ja. Att grundmåla kan tyckas som ett onödigt steg, speciellt om man ska måla över en ljus färg med en mörkare. Men sanningen är att utan ordentligt förarbete så vet man aldrig hur den slutliga färgen kommer att se ut. Olika väggar har olika vidhäftningsförmåga. absorption och kvalitet som utan rätt åtgärder kan ge upphov till fläckar och ojämnheter när färgen torkar. Grundmålningens syfte är helt enkelt att ge den perfekta blanka duken att måla på.

Oavsett om du ska måla husfasaden, köksluckorna eller sovrumsväggen så tjänar du alltså på att grundmåla. Det finns olika grundfärger för varje material och ändamål sp läs produktbeskrivningen och hänvisningarna noga innan du börjar.

1 Jämnar ut ytan

Grundfärg i lagom mängd och rätt användning kan användas som ett slags spackel. Grundfärg fyller små ojämnheter, sprickor och porer för att ge en slät yta för den slutliga färgen att fästa på.

2. Bättre vidhäftning

Grundfärg är speciellt tillverkat för att färg ska fastna väl. Utan grundfärg och utan rätt kunskap om underlaget så riskerar färgen att inte fastna ordentligt och bli ojämn och till och med flagna över tid.

3. Skyddar underlaget

Grundfärg fungerar som en skyddande barriär mellan underlaget och den slutliga färgen. Det kan bidra till att förhindra att fukt tränger in och skyddar ytan från fläckar och missfärgning.

4. Bättre färgkvalitet och förhindrar fläckar

Grundfärg förhindrar att färgen absorberas ojämnt och bildar fula fläckar och ojämnheter. Den agerar som en blank, skyddande duk som förhöjer färgkvalitén och ser till att den når sin potential så att väggen blir precis som du har förväntat dig.