När vi tillbringar mer tid inomhus blir kvaliteten på inomhusklimatet viktigare. Beckers nya inomhusfärg Mood Air Wall ger dig inte bara ett vackert hem med ett brett spektrum av färger – genom att förbättra luften du andas bidrar den också till ett hälsosammare hem.

Det finns målarfärg som släpper ut kemikalier i inomhusluften – och det finns målarfärg som renar den. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte, för nu har Beckers lanserat Mood Air Wall – en innovativ målarfärg som aktivt bidrar till att förbättra din luftkvalitet.

Hur fungerar det?

Kärnan i Mood Air Wall-teknologin är dess förmåga att absorbera och neutralisera formaldehyd. Formaldehyd är en färglös gas med stickande lukt som används i byggmaterial och vid tillverkning av olika produkter i hemmet, till exempel textilier och trämöbler. Vissa är mer känsliga för formaldehyd och kan känna irritation i ögon och andningsvägar, medan andra är mindre känsliga.

När du målar med Beckers Mood Air Wall får väggen en speciell yta som aktivt absorberar och bryter ner formaldehyd och andra föroreningar. På så sätt bidrar färgen till en friskare inomhusmiljö.

Hur länge den renande effekten fungerar beror på hur mycket formaldehyd som finns i rummet. Funktionaliteten är bevisad av ett oberoende laboratorium och beräknas hålla i 2-6 år, innan du behöver måla om för att behålla funktionen. Det går också bra att måla över med vanlig väggfärg, om du skulle vilja i framtiden. Färgen har också miljömärkningarna Svanen, Astma och Allergi Förbundet, Eurofins Indoor Air Comfort Gold, Basta och M1.

Lika bra i hallen som i sovrummet

Att Mood Air Wall kan bidra till bättre inomhusluft är så klart bra, men det är också en riktigt bra väggfärg som går att få i mängder av kulörer. Färgen har bra täckförmåga och kan målas över redan efter två timmar. Eftersom den tål att torkas av passar den lika bra i hallen och köket som i sovrummet. Färgen är helmatt med glansgrad 3 och går att få i valfri kulör.