Att vårstäda kan vara kul, upplyftande och härligt – men det kan också vara ett tröttsamt evighetsarbete. Mycket handlar om vilken utrustning du har. I den här artikeln tipsar vi om 7 produkter som gör vårstädningen enklare, roligare och mer effektiv!

Fågelkvitter, pollen och körsbärsblommor i all ära. Det mest pålitliga vårtecknet måste väl ändå vara att var och varannan granne ställer upp sina fönster på vid gavel och drar igång dammsugaren. Att vårstäda är ett sätt att förbereda både oss själva och våra hem för ljusare tider och med rätt utrustning kan du göra städningen till ett nöje!

7 prylar som hjälper dig att vårstäda

Grovdammsugare – Bli kvitt grus, sand och smuts

Dammsugaren är ett av de mest grundläggande hjälpmedlen när det är dags att städa bort grus, sand och annat som hör vintern till. Med en rejäl grovdammsugare kan du inte bara dammsuga bakom soffan, utan också i trädgården, på uteplatsen och i bilen. Vissa modeller låter dig till och med suga upp vätskor. Arbetet blir enklare om du väljer rätt munstycke och tillbehör för uppgiften!

Läs mer om grovdammsugare i vår guide Så väljer du rätt grovdammsugare

Makita VC2512L hjälper dig att vårstäda

Makita VC2512L är en våt- och torrdammsugare på 1000W med 25 liters behållare.

Lövblås – Blåser bort alla rester av vintern

En vanlig missuppfattning är att lövblåsen, eller luftblåsen som den också kallas, bara används en gång om året när höstlöven ska samlas ihop. Men allt fler får upp ögonen för att lövblåsen kan användas till allt från att blåsa bort snö till att blåsa upp badleksaker. Således är det också ett alldeles förträffligt verktyg när du ska vårstäda gräsmattan, altanen och uppfarten.

Dewalt DCM562P1

Dewalt DCM562P1 är en lövblås på 18V med justerbar luftström, tystgående motor och kraftfull prestanda med en blåshastighet på 144km/h.

Multiverktyg – För den allra tuffaste rengöringen

Ibland är det så svårt att komma åt eller så tuff smuts att den vanliga borsten inte räcker till. Då kan multiverktyget komma till undsättning. Om du redan äger ett multiverktyg kan du använda olika tillsatser för rengöring, men det finns också mindre multiverktyg som är gjorda just för rengöring. Perfekt för rengöring av ugnar, kastruller, kakel och duschkabiner.

Dremel Versa

Dremel Versa är ett batteridrivet multiverktyg på 3,6V för alla tuffa rengöringsarbeten.

Högtryckstvätt – Spola rent runt huset

Visst är det härligt när trädgården är täckt av vit, gnistrande snö. Men den gråa, smutsiga sörjan som ligger kvar när snön smält är allt annat än trevlig. För att rengöra runt huset, på altanen, fasad och gångar, behöver du en högtryckstvätt. Ju högre vattentryck desto fortare går det (men glöm inte att ta det försiktigt på känsliga ytor)!

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA är en En kraftfull och tyst högtryckstvätt på 145 bar med en maximal vattenmängd på 500 liter per timme.

Batteridriven fönstertvätt – För rena fönster utan ränder

Alla har vi väl någon gång känt oss oförskämt nöjda med ett fönsterputsningsjobb – bara för att när solen tittar fram se alla irriterande linjer! Med en batteridriven fönstertvätt som suger upp vattnet samtidigt som du skrapar blir arbetet enklare.

Kärcher 5 Premium

Kärcher Home & Garden WV 5 Premium är en batteridriven fönsterskrapa som suger upp smutsvattnet samtidigt som du skrapar.

Polermaskin – Får bilen att se som ny ut

Varför nöja sig med huset och trädgården? Även bilen behöver lite extra kärlek efter vinterns påfrestningar. Med en polermaskin kan du dölja repor och ge tillbaka lackens dess forna glans!

Milwaukee Polermaskin

Polermaskin från Milwaukee på 12 W.

Mopp – Ett måste för skinande rena golv

Dammsugaren gör ett utmärkt jobb med att fånga upp sand, damm och grus – men för den där skinande rena känslan av nystädat behöver du ha en eller flera moppar. Ett moppset med skurhink är en bra start, sedan kan du komplettera med torr- och våtmoppar efter behov. Generella tips är att välja ett skaft med justerbar storlek och att satsa på en bra hink med urvridare så att du kan kontrollera mängden fukt i moppen.

skrursvamp på skaft

För att rengöra badrummet kan du använda en mopp med skrursvamp på skaft