Vilken högtryckstvätt är bäst i test? Vi har sammanställt kundomdömen och jämfört några av de modeller som säljer bäst just nu!

Att ha en högtryckstvätt hemma kan spara tid och ansträngning i hem och trädgård. Med den kan du enkelt spola rent terrassen, rengöra husfasaden eller rengöra trädgårdsredskap och maskiner. Det höga tycket kan effektivt avlägsna smuts, mossa och andra beläggningar utan att du behöver skrubba.

På Proffsmagasinet säljer vi ett brett utbud av högtryckstvättar. Från enkla modeller till mer avancerade proffsmaskiner. De enkla modellerna är ofta mer lätthanterade och lämpar sig bra för det genomsnittliga hushållet. De mer avancerade modellerna ger högre tryck och fler inställningsmöjligheter, och lämpar sig därför för mer krävande uppgifter.

Vilken högtryckstvätt är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken högtryckstvätt som är bäst för ditt behov har vi jämfört tre av de högtryckstvättar vi säljer mest av just nu och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. Produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Bosch DIY Easy Aquatak 120

Bosch DIY Easy Aquatak 120 är en liten och smidig högtryckstvätt för enklare rengöring hemma. Högt tryck och låg vattenmängd gör den inte idealisk för att rengöra större ytor, där du kanske skulle få ett bättre resultat med ett lägre tryck och en större vattenmängd.

+ Liten och smidig
+ Högt tryck
+ Prisvärd

Så tycker våra kunder

Bosch DIY Easy Aquatak 120 är en förhållandevis liten och enkel högtryckstvätt, vilket absolut inte behöver vara någonting negativt. Tvärt om är den väldigt uppskattad av Proffsmagasinets kunder och de allra flesta har delat ut högsta betyg. I sina omdömen lyfter flera användare just smidigheten som en stor fördel. En användare skriver till exempel "Liten behändig högtryckstvätt som uppfyller alla mina förväntningar!". En annan skriver "Lätt och behändig. Ger ett intryck av att vara av god kvalitet.".

2. NILFISK E 145.4-9 X-TRA EU

Storfavoriten NILFISK E 145.4-9 X-TRA EU är ett populärt val bland villaägare som vill ha en mångsidig högtryckstvätt som klarar det mesta. Den har ett helt okej pumptryck på 145 bar och 9 meter lång slang på enhandsmanövrerad slangrulle. Click&Clean-anslutningen gör att du kan koppla på mängder av olika tillbehör för olika användningsområden.

+ 145 bar pumptryck
+ 9 meter slang
+ Click&Clean-anslutning

Så tycker våra kunder

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA EU har varit en storsäljare länge vilket återspeglas i alla de kundomdömena vi fått in. Flera användare poängterar att den är prisvärd och användarvänlig, samtidigt som den motsvarar eller överträffar deras förväntningar på prestanda. Flera användare lyfter den långa slangen som ett plus, men också att det finns inbyggd förvaringsplats för alla tillbehör.

3. Bosch GHP 5-75 X

Bosch GHP 5-75 X är en gedigen högtryckstvätt med riktigt bra prestanda och stor vattenmängd. Den tillhör visserligen Bosch Professional-serie, men gör sig lika bra i hemmet. Som hemmatvätt klarar den i stort sett alla förekommande uppgifter.

+ Bra prestanda
+ Tåliga pumpar i mässing

Så tycker våra kunder

Bosch GHP 5-75 X är en väldigt uppskattad högtryckstvätt och betygen är höga. Flera användare skriver att den är robust och kraftfull med högt tryck. Om det är något negativt användarna lyfter fram så är det att högtryckstvätten är ganska tung med sina 26,8 kilo. Men som en användare skriver: "Lite tung, men kvalité väger".