Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Högtryckstvättar

Om du letar efter högkvalitativa högtryckstvättar för smidig rengöring av dina fordon eller för borttagning av mossa och smuts i din utemiljö så har du hittat till rätt ställe! Nedan hittar du Proffsmagasinets breda sortiment av högtryckstvättar, ofta listade hos Bäst i test – så som omtyckta Kärcher i olika utföranden och Nilfisk klassiska högtryckstvättar. Du hittar också noga utvalt sortiment högtryckstvättar från varumärken så som IPC, Bosch och Stiga.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
157 produkter
Relaterade artiklar:
Om du letar efter högkvalitativa högtryckstvättar för smidig rengöring av dina fordon så som bilen, båten, traktorn och cykeln eller för borttagning av mossa och smuts i din utemiljö så som trall, plattorna vid din entré, uteplatsen, altanen, infarten och trädgårdsmöblerna med mera så har du hittat till rätt ställe! Nedan hittar du Proffsmagasinets breda sortiment av högtryckstvättar, ofta listade hos Bäst i test – så som omtyckta Kärcher i olika utföranden och Nilfisk klassiska högtryckstvättar. Du hittar också noga utvalt sortiment högtryckstvättar från varumärken så som IPC, Bosch och Stiga.

En vattenbesparande rengöringsmetod


Högtryckstvättar kan används vid stora såväl som mindre rengöringsuppgifter med hjälp av antingen hetvatten- eller kallvattentvätt. Kallvattentvätt kan användas med kranens varma eller kalla vatten. Hetvattentvätt värmer vattnet och det heta vattnet löser på ett effektivt sätt fett och smuts. Begränsat behov av rengöringsmedel bidrar till att högtryckstvätten kan reducera miljöpåverkan för många rengöringsuppgifter. Dessutom så kan en högtryckstvätt med god prestanda spara 80 % av vattenförbrukningen jämfört mot att utföra samma uppgift med en vanlig trädgårdsslang med bevattningsmunstycke!

Arbetstryck och flexibilitet


Tryck och prestanda kan skilja sig åt på olika högtryckstvättar och generellt sett så är ett arbetstryck upp till 130 bar lagom för lättare arbeten och hemmabruk medan tryck som når uppemot 140–150 bar krävs för hårt sittande smuts och grövre rengöring. Normaltrycket från en kran som hämtar vatten från det kommunala nätet är ca 4 bar och högtryckstvätten omvandlar det inkommande trycket till ett högre. Ju kraftfullare motor högtryckstvätten har, desto högre kan arbetstrycket bli. Inför köp av högtryckstvätt bör du alltså reflektera över kring vilket högsta tryck som krävs för dina användningsområden men också ta en funderare på ditt typiska användande för att du ska vara helt bekväm med din maskin.

En fråga som du bör ställa dig är hur smidig maskinen behöver vara. Behöver du förflytta dig enkelt och ofta när du rengör kring trädgården och huset? Kolla då efter funktioner som gör högtryckstvätten smidig så som storlek, vikt och arbetsområde. Ska du främst utföra tuffa och stillastående tvättarbeten där ingrodd smuts på fordon eller fasader ska bort? Då passar kanske en tyngre, stabil och mer kraftfull tvätt ändamålet bättre.

Funktioner och uppgradering av din högtryckstvätt


Fundera också på vilka övriga funktioner som är viktiga för just dig så som Bluetooth, flexibel tillbehörsförvaring, förvaring av slang och kabel, Eco-läge, Boost-läge och så vidare. Till din högtryckstvätt medföljer ofta olika slags tillbehör för varierande ändamål. Behöver du komplettera eller laga din högtryckstvätt med till exempel reservdelar eller bara vill uppgradera med nya systemtillbehör så som spolhandtag, slangar eller strålmunstycken i efterhand så finner du detta och lite till i kategorin Tillbehör högtryckstvättar.

Ett populärt tillbehör till högtryckstvättar är altantvätten, även kallat terrasstvätt eller "patio cleaner". En altantvätt är ett tillbehör som monteras på högtryckstvätten för att på ett enkelt sätt få ett jämnt resultat på din tvätt av uteplatsen, utan synliga ränder som ett vanligt munstycke på högtryckstvätt kan ge. Altantvättar har en sköld med borstkant samt ett roterande munstycke som rengör plattorna på ett effektivt och skonsamt sätt genom att spruta vatten från flera riktningar. På kort tid kan din gamla altan bli fin igen utan kemiska tillsatser.

Säkerhet är A och O när du högtryckstvättar


Att använda en högtryckstvätt kräver noggrant säkerhetstänk med tanke på det höga trycket. Rikta inte strålen mot dig själv eller andra och klä dig i ordentliga skyddskläder. Proffsmagasinet har allt för att fylla din garderob med säkra arbetskläder, bland annat hittar du skyddsglasögon här och skyddsstövlar här.