Undrar du vilken lövblås som är bäst i test? Vi har jämfört våra fem populäraste modeller. Alla har fått högsta betyg och fina recensioner av våra kunder.

Att en lövblås kan hjälpa dig att blåsa ihop höstlöven är en självklarhet, men lövblåsen kan göra mycket mer än så. Sedan det dök upp smidiga, lätta och batteridrivna lövblåsar har allt fler villaägare fått upp ögonen för hur mycket nytta man kan ha av en handhållen maskin som blåser luft. Proffsmagasinets kunder använder dem till allt från att blåsa bort vattnet från bilen efter tvätt till att sopa verkstadsgolvet. De mindre modellerna har blvit populära för att blåsa rent verktyg efter användning, innan de lastas in i bilen eller ställs undan.

Vilken lövblås är bäst?

På Proffsmagasinet får vi ofta frågan om vilken lövblås som är bäst, men det beror så klart på vad den ska användas till. En yrkesarbetare kan behöva en ryggburen modell med bensindrift, medan en raduhusägare klarar sig fint på en batteridriven modell som delar batteri med skruvdragaren, cirkelsågen och de andra verktygen i garaget. Om du vill ha en lövblås liggande i firmabilen för att blåsa rent dina verktyg eller rengöra borrhåll fungerar någon av våra minsta modeller fint.

Säljs utan batteri och laddare

På Proffsmagasinet säljer lövblåsar från kända märken som Milwaukee, Makita, Bosch, Ego och Dewalt. De allra flesta är batteridrivna och säljs utan batteri och laddare. Det är för att du ska kunna använda batterierna du redan har, förutsatt att dina andre verktyg hör till samma batteriserie. Hur mycket batteritid du får ut av din lövblås beror till viss del på batteriets storlek och skick. När vi har sammanställt recensioner och kundomdömen har vi därför valt att bortse från kommentarer som rör just batteritd.

Våra populäraste lövblåsar 2023

För att du lättare ska kunna välja vilken lövblås som är bäst för ditt behov har vi jämfört de fem lövblåsar vi säljer bäst av just nu. Kundomdömena vi sammanställt är lämnade via Trustpilot och kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder mycket positiva till lövblåsen Milwaukee M18 FBL-0. De uppskattar att den har två styrkenivåer, där den högsta ger kraftfull blåsning på bekostnad av kortare batteritid. Just batteritiden är det flera som skriver om. En användare skriver till exempel att han eller hon har ett extra batteri för arbete under längre stunder. De noterar att den är lätt att bära med sig och har stark blåseffekt.. Sammantaget anses produkten vara prisvärd och användbar för olika uppgifter, från att blåsa bort löv till att rengöra fordon och ytor.

Så tycker våra kunder

Våra kunder uppskatttar Bosch GBL 18V-120 för att den är en mångsidig och prisvärd lövglås som är lämplig för olika uppgifter. Förutom att blåsa löv nämner kunder att de till exempel använt den för att blåsa bort vatten från bilen eller blåsa bort sågspån från verktyg. "En användare skriver: "Klockren pryl att städa av sågar och dylikt innan man packar bilen".

Så tycker våra kunder

Våra kunder är väldigt positiva till Dewalt DCV100 och har gett den höga betyg och fina omdömen. Flera skriver att de tycker lövblåsen är smidig och att den kan manövreras med en hand, men också att den är stark och klarar olika typer av uppgifter. En användare skriver att den blåser bort löv, jord, gräs, sand och småsten utan problem. En annan skriver att han eller hon har den i bilen för att blåsa bort spån från verktyg.

Så tycker våra kunder

Makita DUB186ZX1 har fått utmärkta recensioner av våra kunder. Framför allt rekommenderar de den för städning av små ytor. En användare skriver. "Liten å smidig perfekt för att blåsa rent maskiner och kläder från sågspån eller få bort gräset när man trimmat runt huset. Ett måste att ha både långt och kort munstycke så man får betydligt bredare användningsområde."

Så tycker våra kunder

Våra kunder som testat Dewalt DCMBL562N-XJ verkar vara enade om att det här är en tiktig toppenmaskin som kännetecknas av hög kvalitet och bra blås. Som en användare skriver: "Otroligt lättmanövrerad, lätt och smidig. Bra med steglöst, justerbart blås - från liten bris till full storm".