Hörselskydden från 3M Peltor är bland de populäraste produkterna hos Proffsmagasinet. Här förklarar vi vad det är för skillnad på de olika modellerna och ställer dem mot varandra: det är 3M Peltor WS ALERT XPI vs ALERT XP.

3M Peltor WS Alert XP och 3M Peltor WS Alert XPI är två riktigt populära hörselkåpor som vi säljer mycket av på Proffsmagasinet. WS Alert XPI har tidigare varit en nyare modell med modernare funktioner, men när tredje generationens WS Alert XP släpptes i september 2022 minskade gapet mellan dem och idag finns det bara en väsentlig skillnad.

Läs också: Nya 3M Peltor WS Alert X är här!

Köp 3M Peltor WS Alert XPI på Proffsmagasinet.

Läs även: “Unboxing nya 3M Peltor WS Alert XPI med mobilapp”

Vad är det för skillnad på WS Alert XP och XPI?

3M Peltor WS Alert XP och WS Alert XPI har mer gemensamt än vad som skiljer dem åt. Båda hörselkåporna har medhörningsfunktion, bullerreducerande bommikrofon och inbyggd FM-radio. Tidigare behövde du välja XPI för att kunna byta låt med de fysiska knapparna, använda funktionen Push to Listen och styra headsetet med mobilappen 3M Connected Equipment. Efter lanseringen av den tredje generationens XP-kåpa är det bara en funktion som skiljer de båda modellerna åt och det är Bluetooth Multipoint. Bluetooth Multipoint är en populära funktion som gör att du kan ha två bluetooth-enheter anslutna till WS Alert XPI istället för en. Det innebär till exempel att du kan ta jobbsamtal från din jobbtelefon och streama musik från din privata telefon.

WS Alert XP vs XPI – vilken är rätt för dig?

  3M Peltor WS Alert XP 3M Peltor WS Alert XPI
Bluetooth-anslutningar 1 2  
Bluetooth för streaming och samtal Ja Ja  
Bullerreducerande bommikrofon Ja Ja  
Inbyggd FM-radio Ja Ja  
Mobilapp Ja Ja  
Funktion för att höra omgivningsljud Ja Ja  
Push-to-listen (PTL) Ja Ja  
Fysiska knappar för att pausa och byta låt Ja Ja  
Tillgänglig med hjälmfäste Ja Ja  
Tillgänglig med laddpaket Ja Ja  
Färg Grå Blå/rosa