3M Peltor WS ALERT XPI och ALERT XP är två riktiga storsäljare på Proffsmagasinet. I den här artikeln går viigenom vad som skiljer dem åt för att du ska kunna välja det hörselskydd som passar dig bäst!

3M Peltor WS Alert XP och 3M Peltor WS Alert XPI är två populära hörselkåpor som vi säljer mycket av på Proffsmagasinet. WS Alert XPI har tidigare varit en nyare modell med modernare funktioner, men när tredje generationens WS Alert XP släpptes i september 2022 minskade gapet mellan dem och idag finns det bara en viktig skillnad och det är att 3M Peltor WS Alert XPI har Bluetooth Multipoint.

Vill du läsa mer?

Den här artikeln riktar sig till dig som står i valet mellan 3M Peltor WS Alert XP och WS Alert XPI. Om du har andra funderingar kring hörselskydd från 3M Peltor har vi flera andra artiklar och filmer som kan intressera dig!

Nya Peltor WS Alert X är här!
Nya 3M PELTOR WS ALERT XPI är nu här!
Expert från 3M Peltor: 8 saker att tänka på när du väljer hörselskydd för jakt och skytte

Bluetooth Multipoint - anslut två enheter samtidigt

Att 3M Peltor WS Alert XPI har Bluetooth Multipoint innebär att du kan ansluta två Bluetooth-enheter till ditt hörselskydd samtidigt. Det innebär till exempel att du kan ta jobbsamtal från din jobbtelefon och streama musik från din privata telefon.

Vad har WS Alert XP och XPI gemensamt?

3M Peltor WS Alert XP och WS Alert XPI har mer gemensamt än vad som skiljer dem åt. Båda hörselkåporna har medhörningsfunktion, bullerreducerande bommikrofon och inbyggd FM-radio. Tidigare behövde du välja XPI för att kunna byta låt med de fysiska knapparna, använda funktionen Push to Listen och styra headsetet med mobilappen 3M Connected Equipment.

WS Alert XP vs XPI – vilken är rätt för dig?

  3M Peltor WS Alert XP 3M Peltor WS Alert XPI
Bluetooth-anslutningar 1 2  
Bluetooth för streaming och samtal Ja Ja  
Bullerreducerande bommikrofon Ja Ja  
Inbyggd FM-radio Ja Ja  
Mobilapp Ja Ja  
Funktion för att höra omgivningsljud Ja Ja  
Push-to-listen (PTL) Ja Ja  
Fysiska knappar för att pausa och byta låt Ja Ja  
Tillgänglig med hjälmfäste Ja Ja  
Tillgänglig med laddpaket Ja Ja  
Färg Grå Blå/rosa