Vid första anblicken, eller anlyssningen, skulle man kunna tro att Hellbergs Xstream är en trådlös hörlur. Den oväntat fina ljudkvaliteten vid musikstreaming gör det lätt att glömma att det faktiskt är en högfiltrerande hörselkåpa och en ovärderlig del av din skyddsutrustning.

Upplevelsen i fokus

Hellberg Xstream är ett hörselskydd du vill använda hela dagen. Den inbyggda talmikrofonen gör att du kan ringa telefonsamtal utan att ta av dig hörselskyddet. Sedan kan du fortsätta att lyssna på din favoritmusik eller ljudbok. Xstream är till och med IPX4-klassad för att motstå även den kraftigaste regnskur.

En hightech-lur med Bluetooth®

Anslut hörselskyddet via Bluetooth® till din mobiltelefon för att lyssna på din favoritmusik eller ljudbok. Den patenterade högtalaren levererar utmärkt ljudkvalitet och med ljudstyrning via knappar på luren eller röststyrning med Google Assistant och Apple SIRI lämnar Xstream inget att önska från en hightech-hörlur.

Prata med kollegorna

Xstream finns med och utan aktiv medhörning. LD-modellen med nivåberoende aktiva medhörningsmikrofoner i varje hörselkåpa håller dig medveten om din omgivning. Prata med dina kollegor, hör varningssignaler och andra viktiga ljud utan att ta av ditt hörselskydd. EPS (Electronic Protection System) begränsar ljudet till en säker nivå på max 82 dB.

Välj den modell som passar dig

Hellberg Xstream finns i fyra modeller, med eller utan medhörning och med hjässbygel eller hjälmfäste. Du kan också välja till bullerreducerande bommikrofon som möjliggör samtal även under bullriga förhållanden utan att du behöver ta av dig hörselskydden och riskera att skada hörseln.

Godkända hjälmkombinationer

Hellbergs hörselkåpor med hjälmfäste är godkända att montera på de flesta hjälmar på marknaden, bland annat från KASK och 3M SecureFit.

Batteritid

  • 50 timmars användningstid (streaming)
  • 100 timmars stand-by
  • 3 timmars snabbladdning
  • Automatisk avstängning efter 6 timmars inaktivitet
  • Uppladdningsbara batterier och USB laddningskabel ingår

Håkan Svanström om Xstream

Svanströms EL & VVS i sociala medier

YouTube
Facebook
Instagram

Vill du veta mer om vad du ska tänka på när du ska välja hörselskydd rekommenderar vi dig också att läsa: Var rädd om din hörsel – välj rätt hörselskydd!