Hörselskyddet 3M Peltor WS Alert X tar några av de bästa funktionerna från syskonen XP och XPI men skippar FM-radion. Resultatet är ett smidigt och prisvärt hörselskydd för moderna användare.

Hörselkåporna i 3M Peltor-serien har länge varit en favorit bland yrkesverksamma som vill kunna vara nåbara och ta samtal på arbetsplatsen. Den senaste versionen heter 3M Peltor WS Alert X och erbjuder moderna funktioner som appstyrning och Push-To-Listen (PTL) i ett smidigt utförande.

Vad är 3M Peltor WS Alert X?

3M Peltor WS Alert X är en sluten hörselkåpa som dämpar omgivande ljud samtidigt som den låter dig ta samtal från mobiltelefonen via bluetooth. Den bullerreducerande bommikrofonen säkerställer att du hörs bra även om du befinner dig i en bullrig och slamrig miljö.

En annan viktig funktion nivåberoende aktiv medhörning. Genom att trycka på en knapp kan du släppa in omgivande ljud samtidigt som hörselkåporna blockerar skadliga ljud över 82 decibel. Det innebär att du inte behöver ta av dig kåporna när du till exempel behöver prata med en kollega.

Henrik tipsar - Proffsmagasinet

Vill du läsa mer?

Den här artikeln riktar sig till dig som står i valet mellan 3M Peltor WS Alert XP och WS Alert XPI. Om du har andra funderingar kring hörselskydd från 3M Peltor har vi flera andra artiklar och filmer som kan intressera dig!

Skillnaden mellan 3M Peltor WS ALERT XPI och ALERT XP
Nya 3M PELTOR WS ALERT XPI är nu här!
Expert från 3M Peltor: 8 saker att tänka på när du väljer hörselskydd för jakt och skytte

Henrik, Proffsmagasinet

Proffsmagasinets testchef Henrik tar varje tillfälle han kan få att klämma, känna och testa de senaste produktnyheterna i sortimentet - inte sällan framför kameran i testlabbet.

Den bullerreducerande bommikrofonen säkerställer att du hörs bra även om du befinner dig i en bullrig och slamrig miljö.

Nu utan FM-radio

FM-radio har varit en populär funktion i både 3M Peltor WS Alert XP och XPI – men alla har inte använt den. Nu kan den som inte behöver radio i stället välja 3M Peltor WS Alert X och slippa antennen. Att den nya modellen saknar radiomottagare gör den också mer attraktiv för verksamheter där radio inte är tillåtet av olika anledningar.

Viktiga specifikationer M Peltor WS Alert X 

Batteri: 2xAA-batterier

Batteritid: Ca 78 timmar

Bluetooth-räckvidd: Ca 10 meter

SNR-värde: 30 decibel

Vikt: 393 gram

Appstyrning

Styrning av hörselkåpornas funktioner med hjälp av mobilen är en populär funktion som känns igen från 3M Peltor WS Alert XPI. Appen 3M Connected Equipment finns till Android och Ios och kan användas för att navigera menyer och göra allt du kan göra med de fysiska knapparna. I appen kan du också få hjälp i form av manualer, instruktionsfilmer, FAQ-sidor och guider. Vill du ha en påminnelse när det börjar bli dags att byta hygienkit? Funktionen finns inbyggd i appen!

Den bullerreducerande bommikrofonen säkerställer att du hörs bra även om du befinner dig i en bullrig och slamrig miljö.

Finns med hjässbygel och hjälmfäste

Liksom tidigare versioner finns 3M Peltor WS Alert X med både hjässbygel och hjälmfäste. Den nya modellen kommer med gula skal i kulören ”bright yellow”. Men de kan så klart bytas ut om du skulle föredra en annan färg. På samma sätt kan du enkelt byta ut de medföljande skumringarna till gelringar för extra komfort.

Vad är det för skillnad på WS Alert XP, WS Alert XPI och WS Alert X?

  3M Peltor WS Alert XP 3M Peltor WS Alert XPI 3M Peltor WS Alert X
Bluetooth-anslutningar 1 2 1
Bluetooth för streaming och samtal Ja Ja Ja
Bullerreducerande bommikrofon Ja Ja Ja
Inbyggd FM-radio Ja Ja Nej
Mobilapp Ja Ja Ja
Funktion för att höra omgivningsljud Ja Ja Ja
Push-to-listen (PTL) Ja Ja Ja
Fysiska knappar för att pausa och byta låt Ja Ja Ja
Tillgänglig med hjälmfäste Ja Ja Ja
Laddning med kabel Ja Ja Nej
Färg Grå Blå/rosa Gul