Oavsett om du jobbar långa dagar i bullriga miljöer eller arbetar i hem och trädgård är det viktigt att välja ett hörselskydd som du trivs med. På den här sidan har vi samlat våra mest sålda och mest omtyckta hörselskydd. Alla har testats och fått höga betyg från våra kunder.  

Att vi ska använda hörselskydd när vi arbetar i bullriga miljöer eller med högljudda maskiner vet de flesta. Vad alla inte tänker på är att även gräsklippare och elverktyg för hemmabruk kan komma upp i skadliga ljudnivåer och på sikt orsaka permanenta hörselskador.

Viktiga egenskaper och funktioner

När våra kunder väljer hörselskydd är det varumärkena 3M Peltor och Hellberg som dominerar. Framför allt är det lite rejälare hörselskydd med hjässbygel som går hem. Det skadar inte heller om de är utrustade med den senaste tekniken. Bluetooth för musikstreaming och telefonsamtal ligger högt på önskelistan. Det gör också FM-radio, gärna med en guidande röst som berättar vilket band användaren befinner sig på.

En annan populär funktion är nivåberoende aktiv medhörning som låter dig släppa in ljud från omgivningen med hjälp av en eller flera mikrofoner på kåpornas utsida. Det innebär att du som användare kan prata med dina kollegor och höra viktiga varningssignaler utan att riskera att utsättas för skadliga ljudnivåer. Alla modeller är CE-märkta och kommer från välkända tillverkare, vilket gör det lättare att få tag i reservdelar och hygiensatser.

Välj hörselskydd med omsorg

Man brukar säga att det bästa hörselskyddet är det hörselskydd som används, så det finns anledning att läsa på ordentligt innan du gör ditt val. Om du bara tar på dig hörselskydden någon gång ibland klarar du dig kanske med ett passivt hörselskydd utan elektronik, men om ditt mål är att bära det under större delen av dagen blir extrafunktionerna viktiga.

Hur mycket ljud ett hörselskydd dämpar går att utläsa av skyddets SNR-värde (Single Number Rating). Många av våra populäraste hörselskydd har ett SNR-värde runt 30, vilket innebär att de dämpar ljudet med 30 decibel (dB).

Hörselskydd bäst i test 2024 - 5 kundfavoriter testade

För att du lättare ska kunna välja vilket hörselskydd som är bäst för ditt behov har vi jämfört de fem hörselskydd vi säljer bäst av just nu. Kundomdömena vi sammanställt är lämnade via Trustpilot och kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

3M Peltor WS Alert X

Den omåttligt populära hörselkåpan 3M Peltor WS Alert X kombinerar de bästa funktionerna från sina storasyskon XP och XPI men utan FM-radion. Receptet har visat sig vara framgångsrikt, och idag är 3M Peltor WS Alert X ett av de mest populära hörselskydden på Proffsmagasinet. Den smarta funktionen Push-To-Listen (PTL) gör att du kan prata med dina kollegor utan att ta av dig kåpan, och appstyrningen gör handhavandet enkelt.

 • Bullerreducerande bommikrofon
 • Bluetooth för streaming och samtal
 • Styrning med mobilapp
 • Push-to-Listen (PTL)

Så tycker våra kunder

Vi har mottagit många recensioner av 3M Peltor WS Alert X över åren, och majoriteten av dem är positiva. Återkommande positiva kommentarer berör produktens kvalitet och funktioner. Proffsmagasinets kunder uppskattar särskilt ljudkvaliteten, bekvämligheten och den långa batteritiden. Många tycker också att hörselskyddet är enkelt att använda, ansluter lätt via Bluetooth och dämpar omgivande ljud effektivt.

3M Peltor WS Alert XP

WS Alert XP har varit en storsäljare i många år. När den tredje generationens XP-kåpa lanserades 2022 kom den med smarta funktioner som tog den ännu närmare storasyskonet XPI. Samtal och streaming via Bluetooth, nivåberoende aktiv medhörning, och FM-radio var självklarheter. Med tredje generationens uppdatering tillkom även appstyrning och Push-to-Listen – en funktion som låter dig höra omgivande ljud utan att ta av kåpan. Skillnaden mot XPI-modellen är att du inte kan ansluta två Bluetooth-enheter samtidigt.

 • FM-radio
 • Push-To-Listen
 • Appstyrning
 • Streaming och samtal med Bluetooth

Så tycker våra kunder

3M Peltor WS Alert XP har ett högt snittbetyg och det är inte svårt att hitta kundomdömen som hyllar hörselkåpan. Många poängterar att den är av hög kvalitet, speciellt när det gäller ljudprestanda och komfort. Flera användare skriver att den fungerar bra på arbetsplatsen, och att den effektiva ljudisoleringen gör det möjligt att föra telefonsamtal även i bullriga miljöer. Generellt sett ses 3M Peltor WS Alert XP som prisvärd och funktionell.

Hellberg Xstream LD

Hellberg Xstream LD är ett populärt hörselskydd med aktiv medhörning och Bluetooth för trådlös kommunikation och streaming. Bra ljud och lång batteritid utlovas. Notera att bommikrofonen är ett tillbehör som säljs separat.

+ Aktiv medhörning

+ Bluetooth för kommunikation och streaming

+ Bra batteritid

Storsäljaren Hellberg Xstream LD har fått höga betyg och fina omdömen från Proffsmagasinets kunder. Framför allt är det många som hyllar dess prestanda i förhållande till priset – det är hög kvalitet och bra ljud för pengarna. Flera användare skriver också att den är lätt att använda hörselskyddets funktioner och att det är lätt att ansluta telefon och andra enheter via Bluetooth. När det kommer till komforten har många användare hyllat den, men det finns också enstaka kunder som tyckt att bågen varit i hårdaste laget.

Så tycker våra kunder

Vi har hittills mottagit hundratals recensioner om 3M Peltor WS Alert XPI. Majoriteten av kunderna är mycket nöjda och skulle rekommendera produkten. De verkar särskilt nöjda med kåpans kvalitet, ljud och användarvänlighet. En kund beskrev den som "det bästa köpet jag har gjort i mitt liv". En annan aspekt som framhävts är att den passar och är bekväm även för dem som bär glasögon.

Hellberg Xstream MP

När Hellberg lanserade sitt hörselskydd, Hellberg Xstream MP, imponerades vi av dess ljudkvalitet när vi lyssnade på musik. Dessutom har den en fantastisk batteritid på upp till 80 timmar. En annan efterfrågad funktion är Multi-Point Bluetooth, som låter dig ansluta två enheter samtidigt, till exempel en privat telefon och en arbetsmobil.

 • Nivåberoende aktiv medhörning
 • Bluetooth Multipoint
 • 80 timmars batteritid

Så tycker våra kunder

De flesta av Proffsmagasinets kunder som lämnat recensioner efter att ha testat Hellberg Xstream MP är mycket positiva. Många skriver att hörselskyddet är av hög kvalitet, att det dämpar ljud bra, och att det har en överraskande bra ljudkvalitet. Flera nämner att mikrofonen är förbättrad jämfört med tidigare versioner. Många kunder nämner även den imponerande batteritiden.