Oavsett om du jobbar långa dagar i bullriga miljöer eller arbetar i hem och trädgård är det viktigt att välja ett hörselskydd som du trivs med. På den här sidan har vi samlat våra mest sålda och mest omtyckta hörselskydd. Alla har testats och fått höga betyg från våra kunder.  

Att vi ska använda hörselskydd när vi arbetar i bullriga miljöer eller med högljudda maskiner vet de flesta. Vad alla inte tänker på är att även gräsklippare och elverktyg för hemmabruk kan komma upp i skadliga ljudnivåer och på sikt orsaka permanenta hörselskador.

Viktiga egenskaper och funktioner

När våra kunder väljer hörselskydd är det varumärkena 3M Peltor och Hellberg som dominerar. Framför allt är det lite rejälare hörselskydd med hjässbygel som går hem. Det skadar inte heller om de är utrustade med den senaste tekniken. Bluetooth för musikstreaming och telefonsamtal ligger högt på önskelistan. Det gör också FM-radio, gärna med en guidande röst som berättar vilket band användaren befinner sig på.

En annan populär funktion är nivåberoende aktiv medhörning som låter dig släppa in ljud från omgivningen med hjälp av en eller flera mikrofoner på kåpornas utsida. Det innebär att du som användare kan prata med dina kollegor och höra viktiga varningssignaler utan att riskera att utsättas för skadliga ljudnivåer. Alla modeller är CE-märkta och kommer från välkända tillverkare, vilket gör det lättare att få tag i reservdelar och hygiensatser.

Välj hörselskydd med omsorg

Man brukar säga att det bästa hörselskyddet är det hörselskydd som används, så det finns anledning att läsa på ordentligt innan du gör ditt val. Om du bara tar på dig hörselskydden någon gång ibland klarar du dig kanske med ett passivt hörselskydd utan elektronik, men om ditt mål är att bära det under större delen av dagen blir extrafunktionerna viktiga.

Hur mycket ljud ett hörselskydd dämpar går att utläsa av skyddets SNR-värde (Single Number Rating). Många av våra populäraste hörselskydd har ett SNR-värde runt 30, vilket innebär att de dämpar ljudet med 30 decibel (dB).

Våra 5 populäraste hörselskydd

Relaterade artiklar