Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Cirkelsåg

En cirkelsåg används för att kapa och klyva olika typer av virke. Cirkelsågen har roterande sågblad som möjliggör att du utan ansträngning kan bearbeta mer material och få exakt sågade stycken.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Sågdjup, max.
  • Batteri ingår
  • Klingdiameter
108 produkter
En cirkelsåg används för att kapa och klyva olika typer av virke. Cirkelsågen har roterande sågblad som möjliggör att du utan ansträngning kan bearbeta betydligt mer material och få exakt sågade stycken. Olikt stationära bordcirkelsågar där man för materialet mot sågen, för man istället cirkelsågen mot materialet. Det är på så sätt lättare att använda en cirkelsåg för att såga större skivor, plankor och reglar. Innan du börjar arbeta kan du enkelt ställa in sågdjup och sågvinkel på maskinen.

Cirkelsåg är ett bra verktyg vid exempelvis bygg av altan och trädäck. Det enklaste och snabbaste sättet att såga trall är med en elektrisk cirkelsåg. Vid korrekt användning blir det raka och fina kanter på trallen.

Att använda en cirkelsåg med batteri är fördelaktigt på så sätt att du inte blir beroende av ström och slipper ha med en förlängningssladd på arbetsplatsen. I vårt sortiment kan du hitta ett batteri till din cirkelsåg, bland annat 12V, 18V, 54V.

Välja rätt cirkelsåg


Det är viktigt att tänka på en del parametrar innan du väljer cirkelsåg, vilka alla kan summeras i: vad behöver du använda cirkelsågen till? Beroende på behov behöver du därför se på sågdjupet, motorns styrka och vilket material som ska sågas. Tänk också på huruvida det är viktigt med en batteridriven cirkelsåg som är lätt att ta med sig och oberoende av nätström och kablar, eller viktigt med en, ofta kraftfullare, nätdriven cirkelsåg som inte är begränsad i driftstid. Läs mer om hur du väljer rätt cirkelsåg här.

Populära cirkelsågar i vårt sortiment


På Proffsmagasinet har vi bland annat cirkelsåg från varumärken som Makita, Milwaukee och Dewalt. Hos oss hittar du även cirkelsåg med skena, men det finns också styrskena att köpa separat. Det finns även mini cirkelsåg i mer kompakt konstruktion.

Ta en titt i vår Kunskapsportal för att läsa om nyheter, guider, tips och tricks inom maskiner och verktyg.

Alla verktyg i denna kategori är sladdlösa, d.v.s. batteridrivna.