Bordcirkelsågen är en ovärderlig hjälp när du ska kapa skivmaterial, såga lister eller klyva plankor. Det här är några av våra populäraste och mest omtyckta bordcirkelsågar just nu. Gemensamt för dem alla är att de har testats av våra kunder och fått höga betyg och bra omdömen.

Bordcirkelsågen är många snickares bästa vän och det är inte svårt att förstå varför. När du ska kapa skivmaterial, såga lister eller göra många exakt likadana sågningar är den helt oslagbar. Samtidigt finns det många olika bordcirkelsågar på marknaden, och alla har de sina respektive för- och nackdelar. Om du funderar på att köpa en bordscirkelsåg rekommenderar vi att du börjar med att läsa vår guide Välj rätt bordscirkelsåg. Sedan kan du komma tillbaka hit och läsa om vilka modeller som är populärast och bäst i test.

Vilka bordcirkelsågar väljer våra kunder?

När vi tittar på våra mest sålda bordscirkelsågar här på Proffsmagasinet kan vi konstatera att samtliga modeller är nätdrivna och att de flesta ligger i prisklassen mellan 5000 och 10 000 kronor. För det priset får du en gedigen maskin som klarar av det mesta utan bekymmer, utan att ta upp för mycket golvyta. Bland de populäraste modellerna återfinns både bordsmodeller som är tänkta att placeras på verkstadsbänken och modeller på stativ. Gemensamt för flera av stativmodellerna är att de går att fälla ihop och att de har hjul för enklare transport.

Kända tillverkare i topp

I topplistan syns välkända tillverkare som Dewalt, Bosch och Metabo. Betygen från våra kunder ligger nära full pott i snitt och omdömena är väldigt positiva. Bland kommentarerna går det att läsa saker som ”Hög precision i sågsnitten och inställningen”, ”Perfekt med dammsugaranslutning” och ”Grymt stabil maskin, som kan bli större genom olika förlängningar.”