Hög precision och svårslagen flexibilitet har gjort cirkelsågen till en favorit bland både hemmafixare och proffs. Undrar du vilken som är bäst i test? Det här är våra populäraste och mest sålda cirkelsågar just nu. Alla har dessutom fått toppbetyg av våra kunder.

Den stationära bordscirkelsågen kommer alltid att vara de spikraka snittens okrönta konung, men den handhållna cirkelsågen kommer inte långt efter. Om man väger in hur flexibel den är och hur lätt den är att bära med sig har den sina egna användningsområden. Cirkelsågen kan både kapa och klyva, och i kombination med en styrskena kan du såga längder med millimeterprecision.

Batteridrivna cirkelsågar är populärast

Gemensamt för många av de cirkelsågar vi säljer mest av på Proffsmagasinet är att de är batteridrivna. Alla som någon gång använt en cirkelsåg förstår varför många väljer batteridrivet. Framför allt tycker många det är skönt att slippa hålla koll på sladden och leta efter vägguttag. En annan sak modellerna har gemensamt är att de har en klingstorlek på 165 millimeter eller större, vilket ger ett sågdjup på runt 60 millimeter och uppåt förutsatt att klingan står i 90 graders vinkel.

Cirkelsågar från alla stora tillverkare

Milwaukee, Hikoki, Metabo, Dewalt, Bosch… oavsett vilken tillverkare du föredrar kan du vara säker på att de har flera cirkelsågar i sitt sortiment. Om du ska köpa en cirkelsåg med skena är det säkrast att köpa en skena från samma tillverkare, men det finns också exempel på sågar och skenor som kan paras ihop mellan olika tillverkare. Det lönar sig alltså att göra lite efterforskningar innan köp.

Våra kunder verkar över lag vara väldigt nöjda med sina cirkelsågar, och samtliga av våra fem mest sålda modeller har fått flera toppbetyg. ”Passar som handsken i ett fritidshus utan el”, ” Bästa cirkelsåg jag arbetat med” och ”Kraftig motor och lätt att hantera”, är några av de kommentarer som lämnats tillsammans med betygen.

Vilken cirkelsåg är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken cirkelsåg som är bäst för ditt behov har vi jämfört de cirkelsågar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Milwaukee M18 CCS55-0X - Utmärkt standardcirkelsåg

Med klingdiameter på 165 millimeter är Milwaukee M18 CCS55-0X att betrakta som en standardcirkelsåg, perfekt för att såga upp till regelmaterial i tjocklek. Det här är en riktig storsäljare som har att du behöver i form av ger- och djupinställningar och smarta finesser. Viktigt att tänkta på är att cirkelsågen inte är konstruerad för att användas tillsammans med styrskena, om du skulle vara i behov av en sådan.

Fördelar:

+ 165 mm klinga
+ 55 mm sågdjup
+ 5000 varv i minuten

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är i regel väldigt nöjda med Milwaukee M18 CCS55-0X och har gett den fina omdömen och höga betyg. Flera kunder påpekar att den är tystgående och skriver saker som "Supersnabb klingbroms och mycket tyst" och "Tystgående, exakt coh väldigt behaglig att jobba med". En annan kund gillar sågen men saknar möjligheten att koppla till en sågskena.

2. Milwaukee M18 BLCS66-0X - Större klinga för djupare sågning

I princip samma maskin som Miwaukees storsäljare Milwaukee M18 CCS55-0X, men med större sågklinga. Med sågklinga på 190 mm kan du kapa 66 mm djupt. Det innbeär att du kan kapa tre 19-millimeters OSB-skivor staplade på varandra. Den höga klinghastigheten på 5000 varv i minuten minskar risken för att den stannar när det går trögt. Notera att den inte kan användas tillsammans med styrskena.

Fördelar:

+ 190 mm sågklinga
+ 66 mm i sågdjup
+ 5000 varv i minuten

Så tycker våra kunder

I skrivande stund har vi fått in mängder av omdömen rörande Milwaukee M18 BLCS66-0X och de allra flesta har delat ut femmor i betyg. En användare skriver "Bästa cirkelsåg jag arbetat med. Bättre än andra, kraftfull lätthanterlig. Kvalité på alla plan.". En annan skriver "Tyst, lätt och smidig". Ytterligare en användare skriver "Bra såg som sågar länge på ett 5 Ah-batteri.".

3. Bosch GKS 18V-57 G - Kan användas med styrskena

Populära cirkelsåg med klingdiameter på 165 millimeter och sågdjup på 57 millimeter. Till skillnad från många andra cirkelsåger kan du använda den tillsammans med styrskena, för att såga rakt. Värt att tänka på är att cirkelsågen har lägre varvtal än många andra modeller, med sina 3400 varv i minuten. Det räcker ofta gott och väl, men om du har bråtton och matar på för mycket kan den få svårt at ta sig genom materialet..

Fördelar:

+ 165 mm klinga
+ Fungerar med styrklinga
+ 57 mm sågdjup

Så tycker våra kunder

De kundomdömen som skrivits är övervägande väldigt positiva. Många uttrycker att de är nöjda med produktens kvalitet och funktionalitet. En kund nämner till exempel att det är en "ritkigt bra såg till ett bra pris". Flera andra kunder påpekar att sågen är tystgående och enkel att arbeta med. En kund skriver: "Tyst och fin med klinga med många tänder som sågar fint. Stannar snabbt och går bra att hantera tycker jag även vid vinklat skär."