Hög precision och svårslagen flexibilitet har gjort cirkelsågen till en favorit bland både hemmafixare och proffs. Undrar du vilken som är bäst i test? Det här är våra populäraste och mest sålda cirkelsågar just nu. Alla har dessutom fått toppbetyg av våra kunder.

Den stationära bordscirkelsågen kommer alltid att vara de spikraka snittens okrönta konung, men den handhållna cirkelsågen kommer inte långt efter. Om man väger in hur flexibel den är och hur lätt den är att bära med sig har den sina egna användningsområden. Cirkelsågen kan både kapa och klyva, och i kombination med en styrskena kan du såga längder med millimeterprecision.

Batteridrivna cirkelsågar är populärast

Gemensamt för många av de cirkelsågar vi säljer mest av på Proffsmagasinet är att de är batteridrivna. Alla som någon gång använt en cirkelsåg förstår varför många väljer batteridrivet. Framför allt tycker många det är skönt att slippa hålla koll på sladden och leta efter vägguttag. En annan sak modellerna har gemensamt är att de har en klingstorlek på 165 millimeter eller större, vilket ger ett sågdjup på runt 60 millimeter och uppåt förutsatt att klingan står i 90 graders vinkel.

Cirkelsågar från alla stora tillverkare

Makita, Milwaukee, Hikoki, Metabo, Dewalt, Bosch… oavsett vilken tillverkare du föredrar kan du vara säker på att de har flera cirkelsågar i sitt sortiment. Om du ska köpa en cirkelsåg med skena är det säkrast att köpa en skena från samma tillverkare, men det finns också exempel på sågar och skenor som kan paras ihop mellan olika tillverkare. Det lönar sig alltså att göra lite efterforskningar innan köp.

Våra kunder verkar över lag vara väldigt nöjda med sina cirkelsågar, och samtliga av våra fem mest sålda modeller har fått flera toppbetyg. ”Passar som handsken i ett fritidshus utan el”, ” Bästa cirkelsåg jag arbetat med” och ”Kraftig motor och lätt att hantera”, är några av de kommentarer som lämnats tillsammans med betygen.

Relaterade artiklar