Alla har inte behov av en kraftfull borrskruvdragare med mängder av funktioner. Om du ska skruva ihop Ikea-möbler eller sätta upp en tavla räcker det i många fall med en enkel skruvdragare. Har du svårt att välja skruvdragare? Det här är våra 5 populäraste skruvdragare för under 1000 kronor!

En skruvdragare är det första verktyget många köper när de flyttar hemifrån. Många väljer en borrskruvdragare eftersom de i regel har mer kraft och även kan borra i trä och metall, men ibland kan en enkel skruvdragare vara ett bättre val.

Vad är en skruvdragare?

En skruvdragare är en relativt enkel maskin som används för att skruva in skruv i material som trä och gips. I den inbyggda bitshållarens sexkantsfäste sätter du i olika bits beroende på vad för typ av skruv du ska skruva i. Dedikerade skruvdragare finns i olika prisklasser och med olika finesser, men när man tittar på våra mest sålda skruvdragare under 1000 kronor har de mycket gemensamt.

Även små skruvdragare har tillräckligt med kraft för att skruva in mindre skruvar i gips och trä och montera Ikea-möbler

Vanligt med inbyggt batteri

Större skruvdragare, borrskruvdragare och slagskruvdragare har i princip alltid utbytbara batterier. I den här prisklassen är det vanligare att maskinerna har inbyggt batteri, inte sällan på 3,6 volt (V). Skruvdragarnas åtdragningsmoment, det vill säga hur hårt de drar skruven, ligger vanligtvis runt 5 newtonmeter (Nm). Det är tillräckligt för att skruva in mindre skruvar i gips och trä och montera Ikea-möbler – men om du försöker skruva in större skruv i trögare material kommer skruvdragaren sannolikt att tappa kraft och stanna. Som en jämförelse har borrskruvdragare ofta ett vridmoment runt 60 Nm och en slagskruvdragare ett vridmoment runt 200 Nm.

Välkända märken och smarta funktioner

När man tittar på våra fem populäraste skruvdragare för under 1000 kronor finns det några funktioner och finesser som återkommer, till exempel usb-laddning, inbyggd belysning och tillbehör för skruvdragning i vinklar. Kända tillverkare går alltid hem hos användarna och billigare skruvdragare är inget undantag. Populära varumärken i klassen är till exempel Black & Decker och Bosch gröna DIY-serie.

Det här är våra fem populäraste skruvdragare för under 1000 kronor