Borrskruvdragaren är ett av de elverktyg vi säljer allra mest av på Proffsmagasinet. Har du svårt att välja? Det här är våra fem populäraste skruvdragare – och alla har fått toppbetyg av våra kunder!

Det är inte svårt att förstå varför skruvdragaren, eller rättare sagt borrskruvdragaren, är ett av de populäraste elverktygen. Det här är ett mångsidigt verktyg som löser många av de uppgifter vi ställs inför, oavsett om vi är snickare, elektriker, VVS-installatörer eller hemmafixare.

Vad är en borrskruvdragare?

Två verktyg som ofta förväxlas är borrskruvdragare och vanliga skruvdragare. Till skillnad från den enklare skruvdragaren har borrskruvdragaren en justerbar chuck i stället för inbyggd bitshållare med sexkantsfäste. Det innebär att du lika gärna kan fästa ett borr i chucken och använda ditt verktyg som borrmaskin. Borrskruvdragare ska inte heller förväxlas med slagskruvdragare, som är en skruvdragare med slagfunktion som slår skruven i roterande riktning.

Batteridrivna borrskruvdragare dominerar

För några år sedan hade en hantverkare skrattat högt åt blotta tanken på att arbeta med batteridrivna verktyg, men tekniken har gått framåt och idag är det relativt få som väljer tryckluftsdrivna och nätanslutna borrskruvdragare. Med en batteridriven borrskruvdragare är du inte begränsad av någon sladd eller slang och med moderna litiumjonbatterier får du liknande prestanda. Inte undra på att våra fem populäraste borrskruvdragare är batteridrivna!

Bland våra mest sålda verktyg finns både maskiner på 12V och på 18V. 12V-maskinerna är kompaktare medan 18V-maskinerna lockar med sin styrka.

12V och 18V är populärast

Hur stark en maskin är avgörs till viss del av dess voltstyrka. Bland våra mest sålda verktyg finns både maskiner på 12V och på 18V. 12V-maskinerna är kompaktare medan 18V-maskinerna lockar med sin styrka. 12V-maskinerna har i regel insticksbatterier som sticks in i handtaget medan 18V-maskinerna oftast har slidebatterier som skjuts in under handtaget. Många väljer 18V-maskiner för att de vill kunna använda samma batteri till flera olika verktyg av samma märke.

Vilka batterier behöver du?

Eftersom det i regel är dyrare att köpa lösa batterier än att köpa dem i paket tillsammans med ett verktyg är det viktigt att välja ett bra paket redan från början. Eftersom många köper en borrskruvdragare som sitt första verktyg är det inte överraskande att vi säljer många paket med borrskruvdragare, två batterier och en medföljande laddare. Med ett sådant paket har du lagt en bra grund för din framtida verktygsarsenal!

Det här är våra 5 populäraste borrskruvdragare