Våra 5 populäraste skruvdragare 2023 - testade av kunder

Skruvdragaren är ett av de elverktyg vi säljer allra mest av på Proffsmagasinet. Har du svårt att välja? Det här är våra fem populäraste skruvdragare – och alla har fått toppbetyg av våra kunder!

Det är inte svårt att förstå varför skruvdragaren, eller rättare sagt borrskruvdragaren, är ett av de populäraste elverktygen. Det här är ett mångsidigt verktyg som löser många av de uppgifter vi ställs inför, oavsett om vi är snickare, elektriker, VVS-installatörer eller hemmafixare. Genom att titta på de 5 mest sålda skruvdragarna hos oss kanske du kan hitta den bästa skruvdragaren för dig.

Vill du läsa mer om hur du hittar rätt skruvdragare för dig? Klicka dig in på vår artikel Välj rätt skruvdragare!

Vad är en skruvdragare?

Skruvdragare finns i flera olika typer. Den allra vanligaste varianten, och den som oftast förväxlas med en vanlig skruvdragare, är en skruvdragare med borrfunktion, alltså en borrskruvdragare.

Till skillnad från den enklare skruvdragaren har borrskruvdragaren en justerbar chuck i stället för inbyggd bitshållare med sexkantsfäste. Det innebär att du lika gärna kan fästa ett borr i chucken och använda ditt verktyg som borrmaskin. Du kan då använda din skruvdragare både om du ska skruva eller borra!

Den här typen av skruvdragare ska inte heller förväxlas med slagskruvdragare, som är en skruvdragare med slagfunktion som slår skruven i roterande riktning.

Batteridrivna skruvdragare dominerar

För några år sedan hade en hantverkare skrattat högt åt blotta tanken på att arbeta med batteridrivna verktyg, men tekniken har gått framåt och idag är det relativt få som väljer tryckluftsdrivna och nätanslutna skruvdragare. Med en batteridriven skruvdragare är du inte begränsad av någon sladd eller slang och med moderna litiumjonbatterier får du liknande prestanda.

Många varumärken har också batteriserier där du kan använda samma batteri till flera olika maskiner. Om du har två batterier och en laddare har du alltid ett batteri laddat och du kan köpa verktyg där batteriet inte ingår vilket ofta är billigare. Inte undra på att våra fem populäraste skruvdragare är batteridrivna!

Bland våra mest sålda verktyg finns både maskiner på 12V och på 18V. 12V-maskinerna är kompaktare medan 18V-maskinerna lockar med sin styrka.

12V och 18V är populärast

Hur stark en maskin är avgörs till viss del av dess voltstyrka. Bland våra mest sålda verktyg finns både maskiner på 12V och på 18V.

12V-maskinerna är kompaktare medan 18V-maskinerna lockar med sin styrka och mer kraft. 12V-maskinerna har i regel insticksbatterier som sticks in i handtaget medan 18V-maskinerna oftast har slidebatterier som skjuts in under handtaget. Många väljer 18V-maskiner för att de vill kunna använda samma batteri till flera olika verktyg av samma märke.

För en ännu kraftfullare maskin finns även de som är kompatibla med 36V-batterier.

Vilka batterier behöver du?

Eftersom det i regel är dyrare att köpa lösa batterier än att köpa dem i paket tillsammans med ett verktyg är det viktigt att välja ett bra paket redan från början.

Många köper en skruvdragare med inbyggd chuck som sitt första verktyg och det är inte heller överraskande att de väljer att köpa ett paket där skruvdragare, två batterier och en laddare ingår. Med ett sådant kit har du lagt en bra grund för din framtida verktygsarsenal! Du kan sen då köpa verktyg där batteri och laddare inte ingår vilket ofta är billigare. Det går även att köpa batterier och laddare separat.

Det här är våra 5 populäraste skruvdragare

Milwaukee M12 BDD-202C

Vår mest sålda skruvdragare är Milwaukees M12 BDD-202C där väska, laddare och två batteri ingår. Det är en kompakt skruvdragare på 12V, med två olika hastigheter och momentläge i 21 steg. Vridmomentet ligger på max 30 Nm och den klarar upp till 1500 varv per minut obelastat.

Designen är lätt och kompakt vilket gör att det går bra att använda maskinen även i trånga utrymmen. En inbyggd LED-lampa gör det också möjligt att jobba i mörkare omgivningar. Skruvdragaren har en inställbar chuck vilket innebär att du kan använda den till att både skruva och borra.

Milwaukees medföljande batterier har en lång batteritid, livslängd och fungerar bra även i kalla temperaturer ner till -18°C.

Bosch GSR 12V-15 FC

Tvåa på listan av skruvdragare som är favorit bland kunderna är Boschs GSR 12V-15 FC. Det är en mycket flexibel och mångsidig skruvdragare på 12V där fyra olika adaptrar ingår. Med adaptrarna kan du använda den till att både skruva och borra från olika vinklar.

Kompakt och perfekt att använda på svåråtkomliga platser – särskilt med de olika vinkeladaptrarna. Den har också en hög prestanda med ett vridmoment på 30 Nm, är utrustad med LED-belysning och ett varvtal på upp till 1300 varv i minuten.

Batteri och laddare ingår inte, men maskinen är kompatibel med Bosch Professional.

Milwaukee M18 CBLDD-502C

Den tredje skruvdragaren som kvalar in på vår topp 5-lista är ännu en Milwaukee, men modellen M18 CBLDD-502C. Även den här har en justerbarchuck där både skruvbits och borr kan fästas. En väska, laddare och två batterier ingår.

Maskinen är på 18V och har en koborstfri motor, vilket bland annat innebär att motorn inte slits lika mycket vid användning. Den har två hastighetsinställningar, ett högt vridmoment på 60 Nm och klarar som mest, obelastat, 1800 varv per minut. Det finns också andra smarta egenskaper som LED-belysning och vändbar bältesklämma för att du enkelt ska kunna hänga den ifrån dig.

Bosch GSR 18V-55

Fjärde mest sålda skruvdragaren hos oss är Boschs GSR 18V-55. Det är en tålig och kraftfull skruvdragare på 18V, med 55Nm i vridmoment och ett varvtal på upp till 1750 varv i minuten. Motorn är borstfri för bästa hållbarhet. Med den inbyggda LED-belysningen kan du arbeta smidigt även på mörkare platser. Skruvdragaren har en chuck vilket gör att du bland annat kan både skruva och borra med den.

Till skruvdragaren medföljer två batterier, en snabbladdare och en väska. Det är ett perfekt startkit om du vill satsa på Bosch Proffessional – batterierna och laddaren är kompatibla med alla verktyg inom samma volt-serie.

Makita DDF484Z

På femteplats kommer en skruvdragare från varumärket Makita i modellen DDF484Z. Skruvdragaren, 18V, har borrfunktion och koborstfri motor. Vridmomentet når 54 Nm och varvantalet är maximalt så högt som 2000 varv i minuten. Med 21 momentsteg kan du ställa in skruvkraften exakt efter dina behov och eftersom den har en inbyggd LED-lampa kan du också jobba oförhindrat i mörker.

Du kan använda skruvdragaren till att både skruva och borra då den har en chuck. Maskinen har även ett högt motstånd mot vatten och smuts och kan användas utomhus liksom i andra krävande miljöer. Batteri och laddare ingår inte, men skruvdragaren är kompatibel med Makitas 18-voltsbatterier.

Relaterade artiklar