Letar du efter den bästa slagborrmaskinen för ditt byggprojekt? I vårt slagborrmaskin-bäst i test jämför vi tre av våra mest sålda slagborrar. För att hjälpa dig välja har vi även sammanställt betyg och omdömen lämnade av våra kunder.

En slagborrmaskin är användbar när du ska borra i hårda material som tegel, sten eller betong. Till skillnad från en vanlig borr tillför den en slagrörelse som hjälper till att driva in borret i materialet. Vanliga användningsområden för en slagborrmaskin inkluderar när du ska skruva upp tv-apparater, hyllor och tavlor på hemmets betongväggar, eller utföra el- och VVS-arbeten som kräver infästning. Läs mer i artikeln Borra i betong - så lyckas du med din betongborrning.

Slagborr eller borrhammare?

Med en slagborr kan du borra i tegel och lättare betong. Men om du ska borra mycket i hårt material rekommenderar vi ofta att köpa en borrhammare i stället. Borrhammaren har en slagmekanism som arbetar direkt mot baksidan av borret, vilket gör den betydligt mer kraftfull i hårda material. Läs mer i vår artikel "Borrhammare vs slagborr - vi hjälper dig välja.

Vilken slagborrmaskin är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken slagborrmaskin som är bäst för ditt behov har vi jämfört tre av de slagborrar vi säljer mest av just nu och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. Produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Dewalt DCD796NT – Kraftfull allroundmaskin för borrning och skruvdragning

Dewalt DCD796NT är en kraftfull slagborrmaskin på 18 volt med ett vridmoment på 70 newtonmeter. Trots detta är den tillräckligt liten och kompakt för att du ska kunna använda den i trängre utrymmen. Förutom att kunna borra i trä, metall och murverk är den också en utmärkt skruvdragare, med 15 positioners momentinställning för optimal precision. Ett utmärkt val om du vill ha en kraftfull allroundmaskin!

Fördelar

+ Hög prestanda

+ Kompakt

+ Utmärkt skruvdragare

Så tycker våra kunder

Dewalt DCD796NT är inte bara en slagborrmaskin som säljer bra, den har också fått väldigt höga betyg från våra kunder som köpt och testat den. I omdömena är det flera som lyfter fram att de tycker om varumärket Dewalt, och att verktyget motsvarar deras förväntningar.

2. Black & Decker BEH200-QS -  Prisvärd kundfavorit

Är du på jakt efter en slagborr att använda i hemmet? I så fall ska du titta närmare på Black & Decker BEH200-QS som är en nätdriven slagborr i det lägre prisspannet. Du får inte samma flexibilitet som med ett batteridrivet verktyg, men å andra sidan är den alltid redo att användas.

Fördelar

+ Prisvärd

+ Tillräcklig kraft för tegel och betong

+ Medföljande sidohandtag

Så tycker våra kunder

Av deras recensioner att döma tycker våra kunder om Black & Decker BEH200-QS. En kund skriver att det är en riktigt bra borrmaskin. En annan skriver ”bra maskin för den billiga penningen!”.

3. Dewalt DCD996NT – Klarar det mesta

Med ett vridmoment på 90 newtonmeter är 18-voltsmaskinen Dewalt DCD996NT betydligt mer kraftfull än instegsmodellerna. Med den här maskinen kan du borra i trä upp till 55 millimeter och borra i murverk med 16 millimetersborr. Vridbart sidohandtag och förvaringslåda följer med.

Fördelar:

+ Kan borra större dimensioner

+ Vridbart sidohandtag

+ Bra skruvdragare

+ Kompakt

Så tycker våra kunder

Dewalt DCD996NT har fått riktigt höga betyg av våra kunder.  En användare skriver ”Precis vad jag behöver, klarar det mesta”. En kund skriver ”Lätt att använda och välbalanserad. Lampan hjälper till genom att lysa upp arbetsområdet. En användare som har delat ut 4 av 5 i betyg gillar verktyget, men kommenterar vikten på 2,1 kg. ” Mycket trevlig maskin. Dock ganska tung vilket väl kanske inte är så överraskande när den är tänkt att vara robust.”