Borrskruvdragaren är bra till mycket, men när du behöver riktigt mycket kraft i ett kompakt utförande är slagskruvdragaren överlägsen. Det här är de fem slagskruvdragare vi säljer mest av just nu. Samtliga slagskruvdragare dessutom testats och fått toppbetyg av våra kunder.

En enkel skruvdragare duger alldeles utmärkt till att skruva ihop Ikea-möbler. Borrskruvdragaren är i sin tur mångas favorit för att den både kan skruva och borra. Men om du behöver en skruvdragare med riktigt mycket kraft är det en slagskruvdragare du behöver. Slagskruvdragaren har nämligen en inbyggd slagfunktion som slår runt skruven upprepade gånger, vilket ger ett högt vridmoment. Slagskruvdragare ska inte heller förväxlas med borrskruvdragare med slag, som använder en annan sorts slagfunktion lämpad för borrning. På Proffsmagasinet har vi valt att kategorisera dessa som slagborrar.

Idealisk för tunga arbeten i trånga utrymmen

Högt vridmoment brukar vara förenat med fara för såväl handleder som verktyg och skruv. Men även om många slagskruvdragare har ett vridmoment på flera hundra newtonmeter (Nm) behöver du inte hålla emot alls lika hårt som du behöver göra när du arbetar med en vanlig borrskruvdragare. Detta i kombination med att slagskruvdragare kan göras väldigt kompakta med kort nos gör verktyget idealiskt för tuffa arbeten i trånga utrymmen. Nackdelen är att slagskruvdragare låter väldigt högt när slagfunktionen arbetar.

Slagskruvdragaren har en inbyggd slagfunktion som slår runt skruven upprepade gånger, vilket ger ett högt vridmoment.

Våra kunder väljer slagskruvdragare utan batteri

En slagskruvdragare är kanske inte det första verktyget du köper, någonting som bekräftas av att våra mest sålda slagskruvdragare säljs utan batterier och laddare (de fick man när man köpte sin borrskruvdragare). Som vanligt är det batteridrivna verktyg från kända märken som Milwaukee, Hikoki, Dewalt, Makita och Bosch som är populärast.

Vridmoment runt 200 newtonmeter

Av våra mest sålda slagskruvdragare är det en tydlig övervikt på 18-voltsmaskiner. Det är rejäla verktyg med vridmoment runt 200 newtonmeter (Nm) för riktigt krävande arbeten. Andra gemensamma nämnare är att de alla har bitsfäste med sexkantsfäste på ¼ tum vilket är mer eller mindre standard både för skruvdragare och slagskruvdragare (borrskruvdragare har i stället justerbar chuck).

Det här är våra fem populäraste slagskruvdragare