En skruvdragare är bra till flera saker, men när du behöver riktigt mycket kraft i ett kompakt utförande är slagskruvdragaren överlägsen. Det här är de fem slagskruvdragare vi säljer mest av just nu. Samtliga slagskruvdragare dessutom testats och fått toppbetyg av våra kunder.

En enkel skruvdragare duger alldeles utmärkt till att skruva ihop Ikea-möbler. En skruvdragare med chuck är i sin tur mångas favorit för att den både kan skruva och borra. Om du däremot behöver en skruvdragare med riktigt mycket kraft och som klarar av att skruva i skruvar i hårdare materiel är det en slagskruvdragare du behöver för jobbet.

Slagskruvdragaren har en inbyggd slagfunktion som slår runt skruven upprepade gånger, vilket ger ett högt vridmoment och gör den till en riktigt kraftfull maskin vilket är till stor fördel när du ska jobba med hårdare material. En slagskruvdragare ska inte heller förväxlas med en borrskruvdragare med slag, som använder en annan sorts slagfunktion och är mer lämpad för borrning.

Om du ska köpa en ny slagskruvdragare eller kanske din allra första, då är den här artikeln för dig. Kanske är den bästa slagskruvdragaren för dig en av våra mest sålda.

Slagskruvdragaren har en inbyggd slagfunktion som slår runt skruven upprepade gånger, vilket ger ett högt vridmoment.

Idealisk för tunga arbeten i trånga utrymmen

Högt vridmoment och kraftfulla maskiner är ofta obekvämt att arbeta med och det kan vara förenat med fara för såväl handleder som verktyg och skruv. Men även om många slagskruvdragare har ett vridmoment på flera hundra newtonmeter (Nm) behöver du inte hålla emot alls lika hårt som du behöver göra när du arbetar med en vanlig borrskruvdragare. Det här i kombination med att slagskruvdragare kan göras väldigt kompakta med kort nos gör verktyget idealiskt och smidigt att använda för tuffa arbeten i trånga utrymmen. En nackdel är att slagskruvdragare låter väldigt högt när slagfunktionen arbetar.

Våra kunder väljer slagskruvdragare utan batteri

En slagskruvdragare är kanske inte det första verktyget du köper utan något du kompletterar din verktygssamling med. Det här är någonting som bekräftas av att våra mest sålda slagskruvdragare säljs utan batterier och laddare.

Som vanligt är det batteridrivna verktyg från kända märken som Milwaukee, Hikoki, Dewalt, Makita och Bosch som är populärast. Det är märken som har egna batteriserier där batterierna passar till flera olika maskiner. Har du då redan två batterier i serie på 12 eller 18 volt och en batteriladdare hemma till dina andra maskiner är det inte nödvändigt att köpa ett verktyg där ytterligare ett batteri ingår.

Vridmoment runt 200 newtonmeter

Allra högst upp på topplistan bland våra mest sålda slagskruvdragare ligger en 12-voltsmaskin. Bland de resterande modellerna som kvalat in bland våra mest sålda är det en tydlig övervikt på 18-voltsmaskiner. Det är rejäla verktyg med vridmoment runt 200 newtonmeter (Nm) som du ska kunna använda för riktigt krävande arbeten och i hårda material. Andra gemensamma nämnare är att de alla har bitsfäste med sexkantsfäste på ¼ tum vilket är mer eller mindre standard både för skruvdragare och slagskruvdragare (borrskruvdragare har i stället justerbar chuck).

Populära egenskaper

Förutom att slagskruvdragarna är batteridrivna, har batteristyrka på 12 v eller 18 v och har höga vridmoment ser vi fler populära egenskaper bland de mest sålda. Bland annat har maskinerna en kolborstfri motor vilket ger både högre energieffektivitet och längre livslängd. Även inbyggd LED-belysning är en populär funktion som gör det möjligt att jobba med verktyget även på mörka platser. Ytterligare en egenskap som verkar avgörande är att kunna styra hastigheten på slagskruvdragaren vilket gör att du kan anpassa den efter hur du jobbar.

Det här är våra fem populäraste slagskruvdragare

Här är de skruvdragare som vi säljer mest av.