Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Elverk

Det finns få frågor som är så heta just nu som den om el. Och el är ju faktiskt essentiellt för vårt dagliga moderna liv så det är inte alls konstigt. Ett elverk är enkelt beskrivet en förvaring av energi som kan användas utan att koppla in sig i elnätverket.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
42 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Det finns få frågor som är så heta just nu som den om el. Och el är ju faktiskt essentiellt för vårt dagliga moderna liv så det är inte alls konstigt. Ett elverk är enkelt beskrivet en förvaring av energi som kan användas utan att koppla in sig i elnätverket. Ett elverk drivas av diesel eller bensin. Det kan också finnas traktorelverk som kopplas in i kraftuttaget på traktorn för att drivas och används främst i jordbruk. Det finns med andra ord en mängd olika typer av elverk med olika styrka, drivkraft och användningsområden.

När du ska köpa ett elverk är det därför av vikt att fundera igenom frågor som: hur fungerar ett elverk, vilken kapacitet kräver mina användningsområden och vilka egenskaper krävs för just det du ska använda elverket till. Här kommer en liten överblick på elverk och vanliga frågor.

Hur fungerar ett elverk?


Ett elverk kan drivas av diesel eller bensin. Drifttid på en tank beror givetvis på hur stor effekt du använder. Maximal drifttid på en tank som rymmer 4 liter kan motsvara cirka 5 timmar på ett vanligt elverk.

Mindre elverk


Ibland är liten bäst! Att ha ett litet elverk kan vara att föredra när du ska driva maskiner bland annat. Ett mindre elverk är ofta portabelt och går att flytta dit du behöver ha elen. Smidigt för projekt utanför hus som kräver ström så som på camping eller trädgård. Heltäckande kåpa ger en mer tystgående drift.

Reservaggregat, för villan


För att säkra upp din tillgång till el i hemmet kan det vara bra att ha ett elverk som ett reservaggregat. Dessa är oftast stora och drivs av diesel. Som villaägare är det skönt att ha den säkerheten att luta sig mot vid exempelvis strömavbrott.

Kan elverk driva känslig elektronik?


Med inverterteknologi på ditt elverk kan du driva känslig elektronik. Inverterteknologin ger ren sinus, vilket gör att du kan använda elverket till dator och skärmar. I ett elverk med denna teknik kan vad som helst som kan drivas via ett vägguttag kopplas in – då denna typ av elverk ger en pålitlig och ren el! Letar du efter ett dieselelverk med liknande funktion, så finns så kallad AVR, Automatisk voltreglering, vilket ger en jämnare volt (vilket inte motsvarar inverterteknologin).

Vilket elverk ska jag välja?


Hos Proffsmagasinet hittar du ett urval av elverk från välkända varumärken så som Atlas Copco, Mosa, Honda och Ironside med flera. Allt från mindre portabla elverk med hjul för lätt förflyttning av dem, till större doningar för arbetsplatser.