Kontakta ossVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Tvättställ

Ett tvättställ används mycket och dagligen och ska därför förstås vara både snyggt, funktionellt och hållbart. För att underlätta ditt val av tvättställ har vi på Proffsmagasinet ett stort sortiment av tvättställ från en rad varumärken.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
376 produkter
Ett tvättställ används mycket och dagligen och ska därför förstås vara både snyggt, funktionellt och hållbart. För att underlätta ditt val av tvättställ har vi på Proffsmagasinet ett stort sortiment av tvättställ från en rad varumärken.

Tvättställ för olika behov
Ett tvättställ kan vara tillverkat i bland annat rostfritt stål, porslin, keramik, MIRANIT eller glasfiberförstärkt, slagfast plast. Många tvättställ har en avställningsyta, kranhål och blandare samt bottenventil som medföljer, vissa är tillverkade med bräddavlopp, andra utan bräddavlopp. Det är vanligt med vägghängda tvättställ med det finns även fristående tvättställ samt tvättställ anpassade för badrumsskåp, kommod, skåp eller för bänkmontage i exempelvis en bänkskiva. För familjer eller arbetsplatser kan det passa att sätta in dubbeltvättställ alternativ radtvättställ för att fler ska kunna tvätta händerna samtidigt. För att säkerställa att din arbetsplats är anpassad för alla kan det passa att installera tvättställ anpassat för rullstolsburna.

Om du väljer ett tvättställ utan blandare är det viktigt att du ser till att köpa en blandare som passar till just ditt tvättställ, här hittar du vårt sortiment av tvättställsblandare. Om du är på jakt efter en tvättställsdusch till ditt handfat hittar du vårt sortiment av tvättställsduschar här.

Vad ska jag tänkta på vid montering av tvättställ?
Tvättställ brukar monteras så att överkanten på tvättstället är vid en höjd på 85-87 cm. Vid montering av ett vägghängt tvättställ som saknar blandare kan du med fördel montera blandaren innan du monterar tvättstället för att säkerställa att monteringen går lätt och blir rätt. För att säkerställa att du har allt du behöver för montering av ditt tvättställ kan du besöka vår kategori med tillbehör till tvättställ eller varför inte köpa ett tvättställspaket så vet du att allt du behöver ingår. Innan du genomför ändringar i ditt badrum eller monterar ett nytt tvättställ hemma rekommenderar vi att du antingen har goda förkunskaper eller tar kontakt med en rörmokare för att säkerställa att du följer de regler som gäller för installationer i våtrum.

Noga utvalt sortiment
Hos oss på Proffsmagasinet hittar du bland annat tvättställspaket, tillbehör tvättställ, tvättställ, handfat och vaskar från ledande varumärken som Franke, Ifö, Gustavsberg, IDO, Svedbergs, Duravit, Mora, Jafo med flera.