Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Toalettstolar

Här hittar du toalettstolar för badrum i olika storlekar, för det offentliga utrymmet och för fritidshuset, många från kända varumärken såsom Ifö, IDO och Gustavsberg.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
592 produkter
Här hittar du toalettstolar för badrum i olika storlekar, för det offentliga utrymmet och för fritidshuset, många från kända varumärken såsom Ifö, IDO och Gustavsberg. Vi erbjuder även en mängd tillbehör och reservdelar.

Rätt toalettstol till rätt utrymme
Vilken toalettstol du ska välja beror förstås mycket på ditt badrum och utrymmet, men också på vilket behov du har. En vägghängd toalett tar oftast mindre plats och har fördelen att du kan välja toalettens höjd själv. Golvstående toaletter kan vara enklare att installera och kan placeras lite var som helst. Även golvstående toaletter finns i olika höjder så att du kan välja en som passar din längd och dina behov.

För offentliga miljöer kan kraven på toalettstolen skilja sig från de i hemmet, därför erbjuder vi också ett gäng toalettstolar och urinaler anpassade efter det, såsom det rostfria sortimentet från Franke. I ett fritidshus utan vatten eller avlopp kan en förbränningstoalett vara ett bra alternativ, vi erbjuder bland annat fritidstoaletter från Cinderella.

Vattenlåset på toaletten kan vara antingen ett P-lås eller ett S-lås, och valet mellan de båda beror på hur du ska ansluta till avloppet. S-lås är vanligast på golvstående toaletter där anslutningen är i golvet, medan ett P-lås är vanligare på vägghängda toaletter eftersom det ansluts i väggen. Det finns dock även golvstående toaletter med P-lås. En toalett med S-lås har ett extra skikt av porslin, vilket begränsar hur stort urtaget till avloppet kan vara, vilket gör att en toalett med P-lås kan vara det bästa alternativet om du inte ska ansluta till en standaranslutning.

Montering och installation
Det behöver inte vara så svårt att byta toalettstol själv. För att montera bort en golvstående toalett börjar du med att stänga av vattenanslutningen, ta bort och tömma cisternen på vatten och sedan kan du lossa skruvarna från golvet om det finns några. Om toalettstolen är limmad kan du använda en liten kniv för att lossa den. Lossa toalettstolen från rörledningen och sedan går den att lyfta bort. En vägghängd toalett hanteras på samma sätt, bortsett från att du kan behöva gå bakom väggen för att komma åt cisternen, vilket kan göra det lite mer komplicerat.

Hur en ny toalettstol installeras och monteras beror givetvis på vad det är för typ av toalett, och det är också mycket enklare om den nya monteras på samma sätt som den gamla. Ibland går det att använda de gamla skruvhålen så att nya inte behöver göras i golvet. Om du inte vill skruva i golvet kan du istället välja en toalett som limmas fast, någonting som också är det bästa valet i ett badrum med golvvärme. En toalettstol som är skruvad kan dock klara större vikt och är ett bättre alternativ om golvet är lite ojämnt.

Reservdelar och tillbehör
Utöver en mängd toalettstolar erbjuder vi också WC-tillbehör och reservdelar från flera varumärken. Ibland krävs det ett tillbehör för installationen, såsom en WC-fixtur eller olika montagetillbehör. Vi erbjuder också spolknappar i olika utföranden och utseenden för att passa olika stilar, mer retro eller moderna. Sitsar finns också i flera olika utföranden och med olika finesser, samma sits kan passa till flera olika toalettstolar så även i det fallet går det att välja efter tycke, smak och behov.