Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

STANLEY Motorsågar

Ska du kapa grenar på din tomt eller såga till ved? En batteridriven motorsåg är perfekt när du ska röja i trädgården. På Proffsmagasinet hittar du batteridrivna modeller från varumärken som Stiga, Milwaukee, Bosch DIY och fler.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
2 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Ska du kapa grenar på din tomt eller såga till ved? En batteridriven motorsåg är perfekt när du ska röja i trädgården. Den ger stor flexibilitet och kraft till enklare arbeten. På Proffsmagasinet hittar du ett brett utbud av batteridrivna motorsågar från varumärken som Stiga, Milwaukee, Dewalt, Bosch DIY och fler.

Om du planerar att fälla träd är en bränsledriven såg att föredra. De har generellt sett mer kraft än batteridrivna modeller och rekommenderas vanligtvis till skogsägare. Är du osäker på vilken sorts såg du behöver för ditt ändamål kan du läsa mer i vår guide "Batteridriven eller bensindriven motorsåg?".

Flexibel användning
En motorsåg har en tandad sågkedja som motoriskt drivs medurs runt sågsvärdet för att ge ett effektivt sågresultat. Du kan välja mellan olika modeller med varierande batteristyrka och kedjehastighet för att hitta en maskin som passar för dina behov. Det finns många fördelar med att välja en batteridriven kedjesåg - du behöver inte tänka på att fylla på bränsle, du slipper bensinångor och du får stor flexibilitet eftersom du inte begränsas av några sladdar. Du kan alltså nå att kapa grenar på träden längs bort i trädgården – även om du har en större tomt. En batteridriven motorsåg har relativt låg vikt som gör att arbetet inte sliter lika mycket på din kropp vid längre användning. Ljudnivån är betydligt lägre än vid användning av en bränsledriven såg, så att du kan hålla dig på god fot med grannarna även när det är säsong för att trimma till trädgården.

För nybörjare och vana användare
Batteridrivna motorsågar passar utmärkt för både nybörjare och vana användare. De startar enkelt med bara en knapptryckning och kan användas i hela trädgården. Det finns många olika storlekar på motorsågar och om du ska välja en stor motorsåg eller minimotorsåg beror på ändamål och erfarenhetsnivå. Förstagångsanvändare rekommenderas välja en lättare maskin med lite mindre kraft, då de för en ovan hand ofta är enklare att manövrera.

Säkerheten är A och O
För att förhindra olyckor är det viktigt att vara varsam när du använder motorsågen, samt att du har rätt skyddsutrustning. Hjälm med visir skyddar bra mot träsplitter och rejäla handskar med bra grepp gör att du kan hålla din maskin stadigt. Ordentliga kängor med sågskydd och stålhätta samt arbetsbyxor med sågskydd är också viktigt, då det kan hända att du slinter med sågen. Här hittar du Proffsmagasinets breda sortiment av skyddsutrustning.