Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Trädgårdssäsong

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!

Trädgårdsredskap & odling

Ljusare tider är här och det är dags att odla, plantera och underhålla dina växter. Oavsett om du ska plantera säsongens blommor i utomhuskrukor eller beskära dina fruktträd har vi verktygen som hjälper dig att skapa din drömträdgård. Köp redskap som krattor, sekatörer, grensaxar, grepar och mycket mer hos oss på Proffsmagasinet.

Plantering - välj rätt tidpunkt för bästa resultat

Kliar det i dina gröna fingrar? När trädgårdssäsongen är på ingång kommer denna guide hjälpa dig att hålla reda på när det är dags att plocka fram trädgårdshandskarna och börja plantera, oavsett om det gäller dahlior och rosor eller potatis och syrener.

Odla i pallkrage - så gör du en egen

Att odla sina egna grönsaker, örter eller bär är både gott och tillfredsställande, och har du inte plats för ett helt trädgårdsland är en mindre pallkrage ett utmärkt alternativ. Här följer lite tips och inspiration till hur du gör iordning en pallkrage och vad du kan odla i dem.

Plantering & gräsmatta

Drömmer du om den grönaste och frodigaste gräsmattan i kvarteret? Vi har trädgårdsverktyg, bevattningssystem, gödselspridare och allt annat du behöver för att hålla din gräsmatta snygg och välmående.

Allt du behöver veta för att sköta gräsmattan - månad för månad

Drömmer du om en tät, stark och grön gräsmatta? I så fall är du inte ensam. I den här guiden hjälper vi dig att få den grönaste och mest frodiga gräsmattan på gatan!

9 maskiner och verktyg som hjälper dig ta hand om gräsmattan

En grön och välmående gräsmatta är resultatet av tålamod och hårt arbete. I den här artikeln går vi igenom 9 maskiner, verktyg, redskap och prylar som hjälper dig att uppnå dina drömmars gräsmatta.

Så väljer du grästrimmer eller röjsåg

Grästrimmern är ett av de viktigaste trädgårdsverktygen för att få en välansad och välmående trädgård. I den här guiden berättar vi allt du behöver veta för att välja rätt grästrimmer eller röjsåg.

Gräsklippare - så väljer du rätt typ för din trädgård

Funderar du över vilken sorts gräsklippare du ska köpa? I den här guiden går vi igenom de vanligaste gräsklippartyperna och hjälper dig att välja rätt gräsklippare för din trädgård.

Så fungerar en robotgräsklippare

Varför släpa omkring en tung gräsklippare när du egentligen vill ligga i hängmattan och njuta av semestern? I den här artikeln förklarar vi hur en robotgräsklippare fungerar och vad du ska tänka på innan köp.

Så trimmar du gräs snyggare och mer effektivt med rätt teknik

Oavsett om du just har köpt din första grästrimmer eller om du är en erfaren trimmare finns det anledning att se över din teknik. Genom att hantera maskinen på rätt sätt kan du klippa effektivare och få ett snyggare resultat.

Beskärning

Genom att beskära dina växter, buskar och träd ser du till att de håller sig friska samtidigt som du kan skapa en fin estetisk form. Hos oss på Proffsmagasinet finns allt du behöver för att kunna klippa och beskära på rätt sätt. Här ser du bland annat vårt utbud av sekatörer, grensaxar och grensågar.

Beskära äppelträd - så här gör du

För att ditt äppelträd ska bli stadigt, vackert och ge god skörd är det viktigt att beskära det på rätt sätt. I den här artikeln går vi igenom hur du beskär dina äppelträd och andra fruktträd för att de ska bli ståtliga och ge mer frukt nästa säsong!

Beskära träd, buskar och växter - så gör du

För att få en fin form på dina växter, träd och buskar kan du klippa ned dem. I den här artikeln går vi på Proffsmagasinet igenom varför du ska beskära, hur du ska beskära, vad du ska beskära samt när du ska beskära. 

Bevattning

Sommar, sol, semester. Trädgård och uteplats ska stå i grönska och för det behöver såklart tänka på att vattna rätt. I vårt sortiment hittar du smarta bevattningsprodukter som både vattnar rätt, sparar in på vattenmängden och låter dig åka på semester utan att växterna torkar ut.

Få trädgården att grönska med rätt bevattningsprodukter

Sommar, sol och semester. Trädgården eller balkongen ska stå i grönska men hur ska du göra när du reser bort på semester? Experten Erik Jönsson från Gardena delar sina bästa tips för att få både rabatterna och krukorna att blomstra på ett smart och sparsamt sätt - även när du inte är hemma.

Inköpslista - Automatisk bevattning för ca 600 m2

För den som vill automatisera sin trädgrådsbevattning helt eller delvis finns det mycket att välja på. För att hjälpa dig på traven har vi utgått från en exempelträdgård på 600 kvadratmeter och satt ihop en komplett inköpslista med allt du behöver för att kunna luta dig tillbaka i solstolen medan trädgården vattnas.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
6334 produkter