Undrar du vilken motorsåg som är bäst i test? I den här artikeln har vi samlat några av våra populäraste modeller, jämfört dem och sammanställt betyg och omdömen från våra kunder.

Motorsågen behöver ingen närmare presentation. Den här klassikern använder för en rad olika syften inom både skogsbruk och trädgårdsarbete. Oavsett om du ska fälla träd, kapa grenar eller förbereda ved är motorsågen ett självklart val.

Motorsågar. Finns i olika utföranden. Framför allt pratar man om bensindrivna motorsågar, nätdrivna motorsågar och motorsågar som går på batteri. Bensindrivna motorsågar har länge varit standard, inte minst inom skogsbruk och av professionella trädfällare. Bensindrivna motorsågar kräver dock en del underhåll, är tyngre och genererar avgaser.

I takt med att batteritekniken utvecklats har batteridrivna motorsågar ökat i popularitet, och det är dem vi säljer mest av på Proffsmagasinet. Dessa sågar kombinerar den bensindrivna motorsågens mobilitet med de nätdrivna modellernas tysta drift och miljöfördelar. Många dyrare motorsågar har idag en imponerande effekt som faktiskt kan mäta sig med bensindrivna. Läs mer i vår artikel "Batteridriven eller bensindriven motorsåg".

Vilken motorsåg är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken motorsåg som är bäst för ditt behov har vi jämfört några av de motorsågar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Dewalt DCM565N

Med maximal kedjehastighet på 7,68 meter i sekunden är Dewalt DCM565N en relativ svag motorsåg, men om du ska använda den för att fälla mindre träd och enklare vedkapning behöver det inte alls vara någonting dåligt. Förmodligen uppskattar du att den är liten och smidig att arbeta med.

Fördelar:

+ Motorsåg, batteri och laddare till ett riktigt bra pris
+ Smidigare än mer kraftfulla motorsågar

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är generellt väldigt nöjda med motorsågen Dewalt DCM565N. Flera kunder påpekar att den är lätt, smidigt och tyst och att den möter deras förväntningar. En kund menar att det är en av de bästa investeringarna han eller hon gjort i prisklassen, och betonar att batteriet varar förvånansvärt länge för kvistning och mindre röjningsarbeten.

2. Milwaukee M18 FCHS-121B

Milwaukee M18 FCHS-121B bjuder på rejält med kraft. Med svärd på 40 centimeter kan du fälla ett träd med 30 cm stam utan större problem - kedjehastigheten är hela 12,4 meter i sekunden. Den här motorsågen levereras med tillsammans med laddare och ett batteri på 12 Ah. För större jobb kan du bdock behöva ett batteri till, eftersom den drar mycket ström när den jobbar hårt.

Fördelar:

+ Lättare och enklare att hantera än en bensindriven
+ Kedjehastighet på 12,4 m/s.
+ Levereras med 12 Ah-batteri

Så tycker våra kunder

Milwaukee M18 FCHS-121B är helt klart ett steg upp från de enklaste batteridrivna motorsågarna, vilket återspeglas av de betyg och kundomdömen som lämnats. En användare skriver till exempel: ”Glad att jag inte kastade bort tid och pengar på en enkel batteridriven motorsåg. Denna med ett 12Ah-batteri är minst lika bra som ett par medelstora bensindrivna jag provat”!”. En annan användare skriver: "Den här sågen är precis vad jag behövde. En lätt, kraftfull och luktfri såg att ha i ryggsäcken när jag ska gå flera kilometer och röja vindfällen som ligger över vandringsleden.”. En tredje användare skriver: ”Underbar maskin, inte mycket sämre än en bensindriven proffssåg men man slipper avgasoset och bullret. Råstark och rejäl.”

3. AL-KO EKS 2400/40

Prestandamässigt är AL-KO EKS 2400/40 riktigt bra med sin kedjehastighet på 13,5 meter i sekunden. Nackdelen är så klart att du behöver koppla den till ett vägguttag.

Fördelar:

+ Mycket motorsåg för pengarna
+ 40 centimeter svärd
+ Betydligt billigare än en batteridriven motorsåg

Så tycker våra kunder

Vi har i skrivande stund inte fått in så många recensioner från kunder som testat AL-KO EKS 2400/40, men de vi har är väldigt positiva. En kund skriver ”Fungerar mycket bra” och en annan skriver ”Är nöjd med denna sågen. Fungerar fint för priset”.