Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

STANLEY Ficklampor

En ficklampa är en behändig och portabel lampa som lämpar sig för en mängd olika användningsområden. Hitta den perfekta ficklampan för hem, cykling, hiking och friluftsliv hos oss på Proffsmagasinet.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
2 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
En ficklampa är en behändig och portabel lampa som lämpar sig för en mängd olika användningsområden. Hitta den perfekta ficklampan för hem, cykling, hiking och friluftsliv. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett brett urval av ficklampor i hög kvalitet från varumärken så som Coast, Suprabeam, Led Lenser och GP Lighting.

Gör dig redo för mörkret


När du ska välja ficklampa spelar det in hur många lägen du vill ha på ljusflödet, om du vill att den ska vara uppladdningsbar eller batteridriven, hur mycket den ska tåla i form av vatten och stötar, om den ska ha lätt vikt för minimal tyngd i packningen med mera. Gör dig redo för mörkret genom att sätta just dina parametrar för vad ficklampan ska klara av!

Ljusstyrka och räckvidd


När det kommer till belysning så finns det några olika termer att få grepp om för att förstå vad lampan är kapabel till. Ljusstyrkan, även kallat ljusflödet, mäts i lumen. En lampa kan ha justerbar ljusstyrka, ofta en svagare, en mellanstark och en stark ljusinställning. Räckvidden talar om hur långt ljusflödet når i antal meter. Lystiden specificerar hur länge lampan kan hålla sig lysande och mäts vid minsta ljusstyrkan, som oftast anges i timmar och minuter. Har du lampan på högsta styrkan så drar den mer batteri.

Kom ihåg:


- Ljusstyrka/Ljusflöde = styrkan på ljuset som mäts i lumen
- Räckvidd = antal meter ljuset når
- Lystid = tid i timmar som lampan lyser på fullt batteri, vid sin lägsta styrka

Uppladdningsbar eller batteridriven?


Har du inte tillgång till ström så kan en batteridriven ficklampa vara att föredra. Bär med dig ett gäng batterier så är ljuset säkrat under mörkrets timmar. Vet du med dig att laddningsmöjlighet finnes så är det smidigt med en uppladdningsbar ficklampa. Handen på hjärtat, har du någonsin fungerande batterier av rätt sort hemma i byrålådan? Fundera vilken typ av person du är här: "Team batteri" eller "Team laddsladd"!

Tuff användning kräver tåliga ficklampor


En hög IP-klass är av vikt vare sig du arbetar inom bygg, polisen eller ska ha mig dig bästa möjliga belysningsutrustning i skogen som jägare eller på din vandring. Vissa lampor är försedda med rött ljus som kan användas när du vill bevara mörkerseendet och bara behöver lite ljus.

Ficklampa efter aktivitet!


I nödsituationer räcker ficklampan på din telefon helt okej, som det multiverktyg den faktiskt är. Men en ficklampa kan ha fler funktioner än vad du tror. För till exempel en elektriker kan det vara bra med magnetisk upphängning, för att kunna ha händerna fria. Det finns handledssnöre som hjälper dig att inte tappa ficklampan i mörkret. Och vissa lampor flyter om de trillar i vattnet. Ja du hör, hitta de funktioner som kan gynna dig bäst ute på dina äventyr!