Rent och gott vatten är en självklarhet i de flesta svenska hem, men smaken kan variera beroende på var du bor. Med köksblandaren GROHE Blue Home kan du förbättra ditt dricksvatten och alltid ha tillgång till kallt och kolsyrat vatten direkt ur kranen.

GROHE Blue Home är mer än bara en vanlig kran. Den har flera unika funktioner som gör den till en värdefull investering för ditt hem samtidigt som det är ett miljövänligare alternativ än att köpa flaskvatten.

Hållbart för miljön

Enligt Livsmedelsverket dricker svenskarna ungefär 46 miljoner liter förpackat vatten per år. Tillverkningen av förpackningar leder till en stor del växthusgasutsläpp. Genom att ha gott, kallt och kolsyrat vatten i kranen hemma kan du minska din miljöpåverkan.
Källa: Livsmedelsverket

Rent vatten med rätt filter

Till köksblandaren GROHE Blue Home kommer ett standardfilter som renar vattnet. Om du vill förbättra ditt vatten ytterligare, eller om du bor på en plats där vattnet smakar mindre bra, finns det två extra filter att välja mellan.

Det andra är ett aktivt kolfilter som främst tar bort dålig smak och lukt från vattnet i kranen. Filtret filtrerar bort de ämnen som orsakar den dåliga smaken och lukten. Det aktiva kolfiltret har dessutom en betydligt högre kapacitet än standardfiltret och kan filtrera runt 3000 liter vatten innan det bör bytas.

Det tredje filtret du kan välja är UltraSafe-filter. Det tar liksom det aktiva kolfiltret bort dålig smak och lukt, det har även samma kapacitet. Skillnaden är att det även tar bort 99,99 % av alla bakterier och mikroplaster i vattnet. Det rensar det även från bly med upp till 99,5 %.

Med en köksblandare från GROHE Blue Home har du alltid tillgång till kallt, gott och kolsyrat vatten.

Kallt och kolsyrat vatten i kranen

Förutom att alltid ha rent och gott vatten direkt ur kranen, ger GROHE Blue Home dig också tillgång till kallt och kolsyrat vatten. Kylaren, som placeras under diskbänken, ser till att vattnet alltid är kallt. Skulle kylaren inte få plats under diskbänken finns det förlängningskablar som kan dras till ett angränsande utrymme. Kylaren har en kapacitet på tre liter i timmen.

- Jag bor i hus och kan under sommartider ha väldigt svårt att få riktigt kallt vatten ur kranen. Med GROHE Blue Home slipper jag ljummet vatten och kan dricka det kallt och friskt, säger Marcus Nordgren från GROHE.

Vid installation är det viktigt att kylaren står upp i minst 24 timmar för att den ska fungera och för att det inte ska uppstå problem såsom att olja och kylmedel skadar kompressorn. 

Förutom lyxen att alltid ha kallt vatten tillgängligt kan du med den här köksblandaren välja om vattnet ska vara stilla eller kolsyrat. Du styr läget via en knapp på sidan och kan välja om det ska vara helt stilla, lite bubblor eller mycket bubblor. GROHE Blue Home tillför kolsyran på ett fint sätt som gör bubblorna små och att de håller länge.

- Att ha kolsyrat vatten direkt i kranen kan spara både tid och pengar i längden. Du slipper kånka på flaskor samtidigt som det blir dyrt att köpa flaskvatten hela tiden, säger Marcus Nordgren.