Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Grästrimmer & röjsågar

Bensindrivna grästrimrar och röjsågar är kraftfulla maskiner som klarar av krävande arbeten. Hos Proffsmagasinet hittar du bensindrivna modeller från populära varumärken som AL-KO, Alpina och fler.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
11 produkter
  • 1
Bensindrivna grästrimrar och röjsågar är kraftfulla maskiner som klarar av mer krävande arbeten. Du får hög motoreffekt, full rörlighet och lång klipptid. Röjsågen och grästrimmern har lite olika användningsområden. Med en bränsledriven grästrimmer kan du effektivt trimma gräset i sluttningar samt se till att du får jämna och fina kanter på gräsmattan och längs husknuten. Grästrimmern använder antingen trimmertråd eller små plastknivar för att kapa gräset med precision. För tuffare miljöer med sly, kraftigt ogräs och högt gräs är röjsågen det främsta verktyget. Många röjsågar har utbytbart trimmerhuvud och du kan exempelvis välja mellan trådspole, slyklinga eller tandad sågklinga för att ta dig an mer utmanande terräng. Vår praktiska guide "Grästrimmer eller röjsåg – Vilken ska du välja?" kan hjälpa dig på traven i din jakt på rätt verktyg.

Motor och bränsle
Röjsågar har antingen tvåtaktsmotor eller fyrtaktsmotor. Tvåtaktsmotorn saknar intern smörjning och därför kräver den tillsatt olja i bensinen. Fyrtaktsmotorn är därför ett mer miljövänligt val. Många bensindrivna röjsågar kan köras både på 95-oktaningt bränsle och alkylatbensin. Den renare alkylatbensinen är bättre både för miljön och din egen hälsa eftersom den innehåller färre giftiga ämnen.

Hitta rätt trimteknik
Både grästrimrar och röjsågar är komplement till gräsklipparen och hjälper till att få ett jämnt resultat över hela gräsmattan – även där gräsklipparen inte kommer åt. För att uppnå det resultat du önskar krävs rätt teknik vid hantering av verktyget. Oavsett om du är en van användare eller planerar att införskaffa din första grästrimmer är det bra att fila på tekniken. I artikeln "Så trimmar du gräs snyggare och mer effektivt med rätt teknik" får du användbara tips och trix på hur du kan använda din grästrimmer på bästa sätt.

Praktiska funktioner
Hos Proffsmagasinet hittar du bensindrivna grästrimrar och röjsågar från populära varumärken som AL-KO, Alpina och fler. Olika modeller har olika smarta funktioner. En del röjsågar har exempelvis ergonomiska egenskaper som justerbar bärsele och bekvämt utformat handtag för att minska din ansträngning när du röjer sly i trädgården.