Vilken grästrimmer ska du välja? Med många modeller att välja mellan och många smarta funktioner kan det bli ett svårt val. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt en lista på våra populäraste och mest sålda grästrimmrar. Alla har dessutom fått höga betyg från våra kunder, så vad kan gå fel?

Grästrimmern är en lätt och smidig maskin som låter dig arbeta där gräsklipparen inte kommer fram, till exempel längs gräsmattans kanter, i sluttningar eller nära blomsterrabatten. Som namnet antyder är grästrimmern gjord för att avverka gräs. Om du planerar att röja sly, pinnar och kraftigt ogräs ska du istället välja en röjsåg. Röjsågen har ofta bensinmotor medan grästrimmern i de allra flesta fall är eldriven. Sladd förekommer men idag är batteridrift absolut vanligast.

Egenskaper och funktioner som efterfrågas

När man tittar på vilka grästrimrar våra kunder väljer är det tydligt att det är batteridrift som gäller. I det här segmentet är 18-voltsmaskinerna populärast, och erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Maskinerna säljs både med och utan batterier och det är de stora, välkända tillverkarna som säljer bäst. En fördel med att välja en känd tillverkare är att du kan använda samma batterier till flera olika maskiner och på så vis få en lägre inköpskostnad.

Andra funktioner som uppskattas av våra kunder är variabel hastighet, justerbart teleskopskaft och automatisk matning av trimmertråd. Sett till våra mest sålda modeller är modeller med trimmertråd populärare än grästrimrar som använder sig av plastknivar för att skära av gräset.

Rätt prestanda för uppgiften

Även om grästrimmern i första hand används för att trimma gräs är det viktigt att välja rätt prestanda för uppgiften. Bland våra mest sålda grästrimrar finns såväl lite enklare modeller till mer kraftfulla grästrimrar som kan hantera tuffare ogräs. Även klippbredden varierar, från grästrimrar som klipper smalt med hög exakthet till grästrimrar med större avverkningsområde.