Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Grästrimmer & röjsågar

Batteridrivna grästrimrar och röjsågar är perfekta för kantklippning och mindre gräsmattor. På Proffsmagasinet hittar du grästrimrar och röjsågar från varumärken som Gardena, Bosch och fler.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
99 produkter
Batteridrivna grästrimrar och röjsågar är perfekta för kantklippning och mindre gräsmattor. De är ofta tystgående och lätta till skillnad från sina bensindrivna syskon. Det finns modeller med inbyggt batteri, men på de allra flesta kan du byta ut batteriet. Batteriets spänning ger dig en fingervisning om hur kraftfull maskinen är. 18 V-maskinerna är populärast, men du kan även välja verktyg med högre eller längre spänning. Om du redan har verktyg och maskiner från tillverkare som t.ex. Makita eller Bosch kan du med fördel köpa en grästrimmer av det märket och använda samma batterier i den.

Välj rätt verktyg
En grön och jämnt klippt gräsmatta ger ett trevligt helhetsintryck för hela trädgården. Ibland kan det vara svårt att uppnå det perfekta resultatet med bara en gräsklippare och då kan det behövas ett annat verktyg som komplement. Proffsmagasinet erbjuder ett brett utbud av batteridrivna grästrimrar och röjsågar så att du kan hitta rätt maskin för dina behov. Önskar du trimma din gräsmatta på platser där gräsklipparen inte kommer åt? Med en grästrimmer kan du smidigt trimma längs gräsmattans kanter, i sluttningar och längs blomsterrabatten. Planerar du att röja sly, pinnar och kraftigt ogräs ska du istället välja en röjsåg. Många röjsågar har utbytbart trimmerhuvud och på så vis kan verktyget tackla olika sorters terräng.

Om du är osäker på vilken trädgårdsmaskin du ska välja kan vår praktiska guide "Grästrimmer eller röjsåg – Vilken ska du välja?" vägleda dig. Du kan även läsa "Våra 5 populäraste grästrimrar 2022 - testade av våra kunder" för att se vilka grästrimrar som har rankats bäst i test.

Tänk på säkerheten
Oavsett om du ska klippa en mindre gräsmatta, trimma lätt längs rabattens kanter eller ta itu med ett större buskage är det viktigt att du använder kläder som skyddar din kropp. Välj med fördel skyddsglasögon, långbyxor och ordentliga skor framför lättare kläder som sandaler och shorts.

Praktiska funktioner
Hos oss på Proffsmagasinet hittar du grästrimrar och röjsågar från populära varumärken som Gardena, Black & Decker, Bosch och fler. Det breda utbudet innehåller olika modeller med många olika funktioner. Exempelvis kan du hitta verktyg med praktiska egenskaper som förlängbart teleskopskaft, variabel hastighet, roterbart huvud och automatisk matning av trimmertråden.