Undrar du vilken röjsåg som är bäst i test? I den här artikeln jämför vi några av våra mest sålda modeller och sammanställer betyg från våra kunder.

En grästrimmer hjälper dig snygga till gräsmattan eller klippa nära träd och rabatter, men om du ska klippa tjockare vegetation, som buskage, snår och sly, behöver du en röjsåg. Röjsågen förväxlas ofta med grästrimmern, men det finns några viktiga skillnader. Röjsågen är generellt större och kraftfullare, och har utbytbart trimmerhuvud. Medan en grästrimmer oftast använder en roterande trådspole för att avverka gräset har röjsågens vassa klingor.

Idag blir det allt vanligare med batteridrivna röjsågar, men bensindrivna maskiner är fortfarande populära. Fördelen med bensindrivna röjsågar är att de är kraftfullare och har längre drifttid. Batteridrivna röjsågar är å andra sidan miljövänligare, tystare och lättare att hantera. På Proffsmagasinet säljer vi både röjsågar och grästrimmrar.

Vilken röjsåg är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken röjsåg som är bäst för ditt behov har vi jämfört de röjsågar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

AL-KO BC 1200 E

AL-KO BC 1200 E är en nätdriven röjsåg på 1200 watt, som levereras med både tråspole och slyklinga för grövre jobb. Prestandan är helt okej, i synnerhet med tanke på priset, men den stora nackdelen för många är att den är nätdriven och behöver kopplas till ett uttag. Med det sagt är den alldeles förträfflig för den mindre igenvuxna tomten.

Fördelar

+ Mycket kraft för pengarna
+ Mångsidig maskin med både slyklinga och trådspole
+ Bra prestanda

Så tycker våra kunder

När vi tittar på betyg och omdömen som lämnats av Proffsmagasinets kunder är det tydligt att AL-KO BC 1200 E är en omtyckt och väldigt prisvärd maskin i gränslandet mellan röjsåg och grästrimmer. Många användare framhäver dess effektivitet och kvalitet i förhållande till priset. En användare skriver: ”Den är inte dimensionerad för att röka sly och grova buskar. Men upp till 1 cm diameter fungerar den fint, och det är sådant jag behöver den till i min trädgård.”. En annan användare uppskattar att den levereras med både tråd och knivblad i metall. En användare önskar att det gick att låsa gashandtaget, och delar därför ut tre stjärnor av fem möjliga.

AL-KO BC 223 B

AL-KO BC 223 B är med sina 1 hk förhållandevis svag för att vara bensindriven, vilket gör den mindre lämplig som röjsåg. Som trimmer fungerar den dock alldeles utmärkt. För att vara en maskin med sele och styre (vilket ger betydligt bättre ergonomi än det loophandtag du ofta hittar på grästrimmrar) är den dock väldigt prisvärd.

Fördelar

+ Sele och styre för bra ergonomi
+ Lång drifttid

Så tycker våra kunder

Den bensindrivna röjsågen AL-KO BC 223 B har ett högt betygssnitt och har fått flera positiva recensioner av Proffsmagasinets kunder. En kund skriver ”Lättstartad. Känns rejäl trots att den är tämligen lätt och liten.” och en annan skriver ”Bra produkt till ett rimligt pris. Kunde kanske ha varit lite starkare!”.

EGO BC3800E

EGO BC3800E bjuder på rejält med kraft för att vara batteridriven, och vi uppskattar verkligen att den levereras med både slyklinga och trimmerhuvud. Batteriet, som säljs separat, kostar en rejäl slant, men om du har flera trädgårdsmaskiner som kan använda samma batterier blir kostnaden så klart mindre.

Fördelar

+ Batteridriven kraft som är jämförbar med bensin
+ Bra ergonomi med sele och styra
+ Levereras med både trimmerhuvud och slyklinga

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är över lag väldigt nöjda med EGO BC3800E. Den hyllas för sin viktfördelning och för att den känns lättare än vad den är – när den ställts in korrekt. En kund skriver att röjsågen är minst lika stark som en röjsåg hen haft tidigare, med tvåtaktsmotor".