Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Gräsklippare

Bensindrivna gräsklippare är de mest kraftfulla i sin klass. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du bränsledrivna modeller från varumärken som AL-KO och Alpina.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
27 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Gräsklipparen är för många en av de mest använda trädgårdsmaskinerna. Frodiga sommarmånader när gräset växer snabbt kan du behöva klippa din gräsmatta flera gånger per vecka för att hålla nere gräset på den längd du önskar. Vilken modell du bör använda beror på hur stor trädgård du har samt hur snårig din tomt är. Har du en stor tomt med mycket kupering är en kraftfull bensindriven gräsklippare att föredra. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du bränsledrivna gräsklippare från varumärken som AL-KO och Alpina.

Ett kraftfullt val
Bensindrivna gräsklippare är de mest kraftfulla i sin klass och passar för att klippa större gräsmattor med långt gräs, kupering och rötter. De effektiva motorerna ger hög precision och ett jämnt klippresultat för hela gräsmattan - även när gräset är vått. Till skillnad från sina batteri- och nätdrivna syskon begränsas de bränsledrivna varianterna varken av sladd eller batteritid. De höga vibrationerna gör att ljudnivån ofta är något högre för en bränsledriven modell och det kan vara bra att investera i ett par bekväma hörselkåpor för att kunna klippa i lugn och ro. Har du en stor gräsmatta med höjdskillnader, sly och långt gräs är uthålligheten hos en batteridriven gräsklippare precis vad du behöver.

Vilken bensin ska du använda?
95- eller 98-oktanig bensin? Eller är akrylatbensin ett bättre val? Ibland kan det vara svårt att veta vilken bensin du ska välja till din gräsklippare. Idag använder många 95-oktanig bensin till sina trädgårdsmaskiner - en bensinsort som egentligen är tänkt för bilar och större motorer. Alkylatbensin är ett mer miljövänligt alternativ som även är mer skonsamt för små motorer. Om din gräsklippare har tvåtaktsmotor eller fyrtaktsmotor påverkar också valet av bränsle, då tvåtaktsmotorn kräver att du tillsätter olja i bensinen. Det lättaste sättet att få svar på vilken bensin du bör välja är att läsa i manualen för din gräsklippare. Där står det vilken bensin som är tänkt att användas i just den modellen.

Populära funktioner
De bränsledrivna varianterna har vunnit stor popularitet då dess kraft möjliggör klippning av stora ytor på kort tid. Vill du ha enklare manövrering kan du med fördel välja en självgående gräsklippare. Då rullar hjulen med motorns hjälp och du behöver inte själv putta fram den tunga maskinen. Justerbar klipplängd är en annan smart funktion som brukar vara uppskattad hos många användare.