Att veta vilken gräsklippare du ska välja kan vara svårt. Det finns många olika varianter med olika funktioner och ändamål. Här har vi på Proffsmagasinet gjort en lista över våra fem mest sålda gräsklippare. 

Hur ser din trädgård ut?

Såklart behöver du när du ska köpa en gräsklippare tänka på hur din tomt ser ut. Är den väldigt stor eller kanske mindre med mycket träd och buskar. Beroende på trädgårdens storlek och utseende ska du välja en gräsklippare som passar för just det ändamålet. 

Populärt med gräsklippare på batteri

Bland Proffsmagasinets populäraste gräsklippare är majoriteten batteridrivna. Gräsklippare som går på batteri är smidiga i och med att du slipper krångla med bensin och sladdar. Är du sugen på en batteridriven gräsklippare ska du såklart fundera över batteriet. Ofta går batteriet att kombinera med andra verktyg och maskiner för trädgården. 

En annan sak att tänka på när det kommer till batteridrivna gräsklippare är såklart att den kan användas under en begränsad tid då batteriet laddar ur. För att undvika det här, särskilt i större trädgårdar, kan det vara värt att investera i två batterier så att det alltid finns ett laddat och redo att användas.  

Gräsklippare av svävarmodell

En annan gräsklippare som kvalar in på Proffsmagasinets topplista är en i svävarmodell, eller en luftkuddegräsklippare som det också kallas. Den här typen av gräsklippare är ofta mindre i formatet och lätta att manövrera. En perfekt modell för kuperade trädgårdar eller områden där du ska klippa mycket runt träd, buskar eller rabatter. 

Välkända och pålitliga varumärken

De populäraste gräsklipparna hos oss kommer alla från välkända varumärken såsom Makita, AL-KO, Black & Decker och Bosch. I vårt sortiment hittar du såklart flera gräsklippare från andra toppmärken.