Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Badkar

Badkar är sann vardagslyx. Att komma hem från en lång arbetsdag eller en kylig vinterutflykt och sjunka ner i det varma vattnet skänker både lugn och komfort för trötta muskler. Nedan finner du vårt sortiment av badkar från stora märken som Gustavsberg, Ifö och Svedbergs.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
42 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:

Att tänka på när du köper badkar


Att köpa ett badkar kan kännas som ett stort beslut men det behöver inte vara komplicerat. Detta är vad du måste tänka på när du ska köpa ett badkar.

Storlek och form


Börja med att mäta ditt badrum och din entré så att du är säker på att badkaret får plats. Tänk på att även om ett badkar får plats så kan det bli trångt när både toalett, dusch och eventuellt tvättmaskin måste få plats. När du är säker på att ett badkar får plats är det dags för det rolliga: vilken form? Utgå från ditt badrums look och välj en design som passar din smak. Ett ovalt och lyxigt, ett modernt eller något mitt emellan?

Badkarsmaterial


Badkar kommer i olika utföranden. De kan tillverkas av porslinsemalj vilket är hållbart och lätt att rengöra, men kan vara kallt och tungt. Gjutjärn är också hållbart och behåller värme väl. Det är dock tungt och kräver starkt underlag. Akryl är lätt och värmeisolerande, enklare att installera än gjutjärn, men mindre hållbart och kan repas.

Skydd och tillbehör


Badkar kan köpas med eller utan väggar, frontpanel och panel. Dessa är till för att skydda badkaret och ger även en simplistisk look. Vill du höja karet från golvet för enklare städning eller ett mer elegant utseende så finns badkar med tassar i olika design. Vissa badkar levereras med badkarspropp eller bottenventil som är mekanismen som håller vattnet i karet. Om du söker efter delar till ditt badkar kan du söka bland våra badkarsväggar eller tillbehör till badkar.

Installera badkar


Så länge du har rördragningen förberedd och har en installerad blandare alternativt plats för en ny blandare återstår det bara att få in badkaret på rätt plats. Be gärna vänner eller familj om bärhjälp eftersom badkar är rätt tunga. Är du osäker på monteringen så kontakta ett proffs som hjälper dig.