Vet du inte vilken mutterdragare du ska köpa? För att hjälpa dig i ditt val har vi på Proffsmagasinet plockat ut de tre mutterdragare vi säljer mest av just nu. De är inte bara storsäljare, utan har även testats och fått toppbetyg av våra kunder. Kanske är en av våra mest sålda också den bästa mutterdragaren för dig!

Med en kraftfull mutterdragare, också kallat momentverktyg eller mutterknackare, kan du göra allt från att lossa på hjulbultar till att dra i stora skruvar. Eftersom mutterdragaren slår runt skruven eller muttern ger verktyget ett högre vridmoment än en vanlig skruvdragare och klarar därför att fortsätta dra när skruvdragaren ger upp.

Det finns såklart flera olika modeller och varianter av mutterdragare. I den här artikeln hittar du våra mest sålda. Läs mer om hur du ska tänka för att hitta rätt mutterdragare för dig och dina ändamål i vår guide ”Så väljer du rätt mutterdragare”.

Kraftfulla verktyg med högt vridmoment

För att byta däck på bilen behöver du inte ett vridmoment som är högre än 130–250 newtonmeter, men våra kunder verkar ha högre ambitioner än så. Gemensamt för flera av våra mest sålda mutterdragare är att de är riktiga kraftpaket.

Bland de topp 5 mest sålda hittar vi både maskiner med batterier på 12 volt (v) och 18 v. Skillnaden är att 12-volts maskinerna generellt har ett lägre högsta vridmoment än 18-voltsmaskinerna, de på topplistan ligger runt 300 Nm respektive runt 1000 Nm. En annan skillnad är vikten. Mutterdragarna på 12 v är mindre och lättare än de med 18 v och kan vara smidiga att använda i trånga utrymmen.

En likhet maskinerna emellan, oavsett spänning, är att vridmomenten kan justeras i flera steg. Det här innebär att verktyget passar för både de enkla och mer tuffa uppgifterna. Inbyggd led-belysning verkar vara en annan populär funktion som storsäljarna har gemensamt. LED-lampan gör det möjligt för dig att använda mutterdragaren och göra jobbet även på mörkare platser.

Ytterligare en sak som kan vara bra att se över när du ska välja mutterdragare är slagfrekvensen, alltså hur många slag per minut (bpm) den genererar. Våra storsäljare ligger mellan 2100 och 4000 bpm.

Batteridrivna mutterdragare dominerar

På Proffsmagasinet säljer vi batteridrivna, nätdrivna och tryckluftsdrivna mutterdragare. Den tryckluftsdrivna mutterdragaren är fortfarande en vanlig syn i många garage och verkstäder, men sett till vår försäljning dominerar nu batteridrivna mutterdragare. En tryckluftsdriven mutterdragare kan fortfarande vara ett bra val om du redan äger en kompressor, men sett till prestanda kan en batteridriven mutterdragare idag tillfredsställa de allra flesta behov som kan uppstå. En sak att ha i åtanke är att batteriet tar slut efter ett tag och då behöver det laddas upp. Ett tips är att ha två batterier för att alltid ha ett laddat!

Köpa med eller utan batteri?

Många varumärken har också serier med verktyg som passar med samma batteri. Har du redan batterier och laddare hemma kanske du kan köpa verktyget utan att batteri och laddare medföljer. Det kan bli billigare i längden att investera i en batteriplattform.

Såklart kan du också välja att köpa maskinverktyg med både batterier och laddare. Om du vill investera i en batteriserie ska du också kolla upp vilka andra maskinverktyg som ingår, det kan nämligen skilja sig mellan märken.

Det här är våra tre populäraste mutterdragare

Våra tre mest sålda mutterdragare just nu är alla från de väl etablerade varumärken såsom Milwaukee och Dewalt. Det finns såklart även riktigt bra mutterdragare från andra märken i vårt sortiment.

1. MILWAUKEE M18 FUEL FMTIW2F12-0X

M18 FUEL FMTIW2F12-0X är en kraftfull och kompakt 18V mutterdragare med ett 1/2"-fäste. Den erbjuder upp till 881 Nm lossningsmoment och 745 Nm åtdragningsmoment, perfekt för krävande jobb. Med sin 4-läges DRIVE CONTROL kan du anpassa inställningarna för varje uppgift, och en unik Auto shut-off funktion skyddar mot överdragning. Trots sin kraft är mutterdragaren bara 152 mm lång och väger 2.3 kg. Inbyggda LED-lampor för att du ska se ordentligt. Den är byggd för hållbarhet med MILWAUKEEs FUEL-teknologi och passar alla M18-batterier. Kommer med staplingsbar HD-box, utan batteri och laddare. Köp Milwaukees batterier och laddare här!

Så tycker våra kunder om MILWAUKEE M18 FUEL FMTIW2F12-0X

Det här är vår mest sålda mutterdragare och enligt omdömen som lämnats av våra kunder kan vi se att de är mycket nöjda med MILWAUKEE M18 FMTIW2F12-0X. Kommentarer lyfter fram dess höga kvalitet, användarvänlighet, rimliga pris och imponerande kraft. Den uppskattas för sin fina storlek som kombinerar kraft med förmågan att användas i olika situationer.

2. Dewalt DCF921N

Dewalt DCF921N är en kraftfull 18V mutterdragare som levererar upp till 609 Nm lossbrytningsmoment och 406 Nm åtdragningsmoment, perfekt för att lösa även de mest åtsittande bultarna. Dess kompakta design, bara 125 mm lång och 1,1 kg, gör det enkelt att arbeta i trånga utrymmen. Tack vare fästet med låsring kan du snabbt byta hylsor. En variabel avtryckare ger dig full kontroll, medan den kolborstfria motorn ökar prestanda och livslängd. Dessutom har den LED-belysning med justerbar ljusstyrka och ett bekvämt XR-gummigrepp för bästa möjliga arbetskomfort. Säljs utan batteri och laddare. Köp till Dewalts batterier och laddare här!

Så tycker våra kunder om Dewalt DCF921N

Recensionerna för Dewalt DCF921N är mycket positiva. Våra kunder uppskattar dess kompakthet, effektivitet och smidighet vid användning. Den beskrivs som ett kraftfullt verktyg som är lätt att hantera och jobba med även i trånga utrymmen. Saker som prestanda, prisvärdhet och Proffsmagasinets snabba leverans lyfts också fram som starka punkter i mutterdragarens omdömen.

3. Milwaukee M18 ONEFHIWF12-0X

Milwaukee M18 ONEFHIWF12-0X är en kraftfull 18V mutterdragare med upp till 1898 Nm lossningsmoment, perfekt för tuffa jobb. Dess kompakta storlek (213 mm) och DRIVE CONTROL med fyra inställningar gör den flexibel för olika uppgifter i olika utrymmen. Den har en ½" friktionsring för snabba tillbehörsbyten och är kompatibel med alla M18 batterier. Med Milwaukees One-Key-teknologi kan du anpassa, spåra och säkra verktyget trådlöst. Mutterdragaren kommer i en staplingsbar HD-box, utan batteri och laddare.

Så tycker våra kunder om Milwaukee M18 ONEFHIWF12-0X

Vår tredje populäraste mutterdragare är liksom nummer ett från Milwaukee. Våra kunder som har lämnat recensioner är nöjda och har gett höga omdömen. De lyfter främst kraften, kvaliteten och hur enkel den är att använda den. Dess storlek och prestanda får också beröm, vilket gör det till ett uppskattat verktyg för proffs såväl som hemmafixare.

Har du fler frågor och funderingar om vilken mutterdragare som du ska köpa? Kontakta gärna Proffsmagasinets kundtjänst så hjälper vi att hitta rätt!