Vet du inte vilken mutterdragare du ska köpa? För att hjälpa dig i ditt val har vi plockat ut de fem mutterdragare vi säljer mest av just nu. De är inte bara storsäljare – de har också testats och fått toppbetyg av våra kunder.

Med en kraftfull ”mutterknackare” kan du göra allt från att lossa på hjulbultar till att dra i stora skruvar. Eftersom mutterdragaren slår runt skruven eller muttern ger verktyget ett högre vridmoment än en vanlig skruvdragare och kan därför fortsätta dra när skruvdragaren ger upp.

Läs även vår stora guide Så väljer du rätt mutterdragare.

Batteridrivna mutterdragare dominerar

På Proffsmagasinet säljer vi batteridrivna, nätdrivna och tryckluftsdrivna mutterdragare. Den tryckluftsdrivna mutterdragaren är fortfarande en vanlig syn i många garage och verkstäder, men sett till försäljning dominerar batteridrivna mutterdragare. En tryckluftsdriven mutterdragare kan fortfarande vara ett bra val om du redan äger en kompressor, men sett till prestanda kan dagens batteridrivna verktyg tillfredsställa de allra flesta behov som kan uppstå.

Kraftfulla verktyg med högt vridmoment

För att byta däck på bilen behöver du inte ett vridmoment som är högre än 130-250 newtonmeter, men våra kunder verkar ha högre ambitioner än så. Gemensamt för flera av våra mest sålda mutterdragare är att de är riktiga kraftpaket. Många av dem är 18-voltsmaskiner med maximalt vridmoment på över 1000 Nm. Med ett vridmoment som kan justeras i flera steg passar de för både enklare och tuffare uppgifter.

Med eller utan batterier?

Våra populäraste mutterdragare säljs både med- och utan batterier och laddare. Om du redan äger batteridrivna verktyg kan du alltså köpa ett verktyg från samma tillverkare och komma billigare undan. Våra mest sålda mutterdragare kommer från kända märken som Milwaukee, Dewalt, Makita, Bosch och Hikoki.