Sticksågen är ett måste så fort du ska såga kurvor och former, men är också till stor hjälp när du ska göra enkla saker som att kapa brädor. Inte undra på att den blivit en favorit bland både hemmafixare och proffs! 

Gemensamt för alla sticksågar är att de har ett fastspänt sågblad som rör sig uppåt och nedåt i hög hastighet för att ta sig genom materialet som sågas. Däremot kan de olika modellerna skilja sig åt i prestanda, utformning och funktionalitet. För att bekanta dig med sticksågen och få en genomgång av de olika funktionerna rekommenderar vi vår guide Välj rätt sticksåg. 

Vilken sticksåg är bäst i test? 

Vi får ofta frågan om vilken sticksåg som är bäst, men det beror alltid på vad du ska göra och hur du kommer att använda din sticksåg. Sticksågen som är ”bäst i test” för en hemmafixare behöver inte vara det bästa valet för hantverkaren som använder sin såg dagligen. 

Vilka sticksågar köper Proffsmagasinets kunder? 

Att säga vilken sticksåg som är objektivt bäst är alltså omöjligt, men genom att titta på vilka sticksågar våra kunder föredrar kan du få hjälp på vägen. När vi tittar på storsäljande modeller som dessutom fått toppbetyg av våra kunder, kan vi se att batteridrivna modeller på 18 volt är i topp. Lite längre ner på listan finns utrymme för både sticksågar med sladd och sticksågar som drivs av 12-voltsbatterier.  

Många sticksågar säljs nakna, det vill säga utan batteri och laddare. Men för dig som inte redan investerat i en batteriplattform finns många modeller även att köpa i paket. 

Sticksågar från välkända tillverkare 

Att satsa på välkända tillverkare är alltid ett säkert kort. De sticksågar vi säljer bäst av på Proffsmagasinet kommer från tillverkare som Milwaukee, Dewalt, Makita, Bosch, Hikoki, Metabo och Black & Decker.  

Relaterade artiklar