Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Varmvattenberedare

En varmvattenberedare värmer upp vatten till duschen, badet eller tvätten. Vi på Proffsmagasinet erbjuder ett sortiment av varmvattenberedare från ledande varumärken.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
20 produkter
  • 1
En varmvattenberedare används för att värma upp vatten till duschen, badet eller tvätten. Vi på Proffsmagasinet erbjuder ett sortiment av varmvattenberedare från ledande varumärken.

Vilken typ av behållare ska jag välja?
Oavsett om du ska byta ut din gamla varmvattenberedare eller köpa en helt ny kan du spara mycket energi och pengar genom rätt val av varmvattenberedare. Vid val av varmvattenberedare är det viktigt att tänka på vilket typ av vatten du har hemma då behållaren i en varmvattenberedare kan passa mer eller mindre bra till olika vattenkvalitet. Har du exempelvis vatten som är kolsyrehaltigt och surt kan det passa med en rostfri beredare. Dock kan det vara mindre bra med en rostfri behållare om du har hårt vatten. Ett annat alternativ av blandare är en emaljerad blandare. En emaljerad blandare passar bra med de flesta typerna av vatten men den är känslig för höga temperaturer och kräver en skyddsanod, även kallad offeranod, som kan behöva bytas ut med tiden.

Hur vet jag vilken typ av vatten jag har?
Har du kommunalt vatten kan du kontakta kommunen för att få svar på vattenkvalitet. Alternativt kan du rådfråga en rörmokare som arbetar inom ditt område. Har du egen brunn kan ett alternativ vara att få hjälp från exempelvis dricksvattenlaboratorier för att ta reda på mer information om ditt vatten.

Hur stor varmvattenberedare behöver jag?
Beroende på om du letar efter en varmvattenberedare till ditt hus eller kanske ditt fritidshus har du givetvis olika behov. Med en varmvattenberedare på 30 eller 40 liter kan du oftast få tillräckligt med vatten för handtvätt och handdisk, alternativt en snabb dusch. Skulle du istället ha en varmvattenberedare på 110 liter kan du oftast få varmvatten som räcker för 2-3 personers dagliga användning i ett fritidshus. Ett vanligt badkar rymmer runt 140-150 liter, en dusch kan kräva runt 10 liter vatten per minut och till en maskin tvätt går det åt ungefär 50 liter vatten. Ska du köpa en varmvattenberedare till ditt hus kan du därför behöva en behållare på 200 liter eller mer beroende på vilka vanor och behov som finns i ditt hushåll.

Får jag installera en varmvattenberedare själv?
När det kommer till installation av en varmvattenberedare behöver det vara fackmannamässigt utfört, alltså med samma standard som att en rörmokare utfört arbetet. Därför kan det vara klokt att ta hjälp av en certifierad montör eller rörmokare om du vill säkerställa att installationen blir korrekt. Den del av arbetet som innefattar el behöver genomföras av en auktoriserad elektriker eller ett registrerat elföretag.

Noga utvalt sortiment
Hos oss på Proffsmagasinet hittar du varmvattenberedare och tillbehör till varmvattenberedare från ledande varumärken.