Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Vattenfyllda element

En radiator som är vattenfylld sprider värme genom att varmt vatten cirkulerar genom elementet. Vi på Proffsmagasinet erbjuder vattenfyllda element från ledande varumärken.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
21 produkter
  • 1
En radiator som är vattenfylld sprider värme genom att varmt vatten cirkulerar genom elementet vilket gör att vattenfyllda element passar väl för dig som har vattenburen värme. Vi på Proffsmagasinet erbjuder ett sortiment av vattenfyllda element från ledande varumärken.

Vilket element ska jag välja?

Vid val av element finns det några grundläggande frågor du behöver besvara. Först och främst måste du göra klart vad du har för behov, ska du exempelvis värma upp större delen av ett hus, bara ett rum eller ett garage? Ska du tillfälligt värma upp en mindre yta eller ett rum kan det passa att köpa ett flyttbart element så som ett konvektorelement. Vill du köpa element för att värma upp större ytor i ditt hus är det viktigt att veta om du har vattenburen eller elburen värme. För dig som har elburen värme kan det passa att antingen skaffa oljefyllda element eller elelement. För dig som har vattenburen värme kan det passa att skaffa vattenfyllda element. När du jämför element kan det vara bra att veta att vissa element är på 230 V och andra på 400 V, båda alternativen kan passa för ditt hem. Skillnaden mellan de båda är att 400 V passar för fast installation och med 400 V krävs det mindre ström vilket är bra för bland annat säkringarna samtidigt som det inte ska innebära någon ytterligare elkostnad.

Kan jag installerat ett element själv?

Om du ska köpa vattenfyllda element och installera hemma behöver du ta hjälp av en VVS-installatör eller montör om du ska ha ett vattenburet system för uppvärmning. Köper du ett flyttbart element eller ett element av en mindre typ räcker det allt som oftast bara med att plugga i sladden och sätta igång elementet. Ska du däremot köpa elelement och oljefyllda element som ska fästas i ditt hus måste du ta hjälp av en behörig elektriker.

Hur viktigt är watt när det kommer till element?

Överlag innebär ett högre wattantal att elementet är mer kraftfullt och därmed kan värma upp mer luft. Därför kan det vara viktigt att välja rätt antal watt utefter just dina behov. När du ska värma upp en större yta kan du ha nytta av att köpa flera element som har lite lägre wattantal. Fördelen med flera element är att uppvärmningen sker från flera enheter samtidigt vilket kan leda till en mer effektiv uppvärmning. Om du vill räkna ut ungefär hur många element du behöver för att värma upp ett isolerat rum med vanlig takhöjd kan du utgå ifrån att du behöver ungefär 70-75 W per kvadratmeter. När du räknar ut ditt behov kan du med fördel ha lite högre totalt antal watt för att säkerställa att du har möjligheten att få precis den temperatur du önskar i ditt hem.

Var ska jag placera mitt element?

Ofta kan luften vid dina fönster både upplevas som och faktiskt vara kallare än i övriga delar av ett rum. Något som ofta nämns när du pratar om element är ordet kallras. I praktiken innebär kallras att den uppvärmda luften inomhus kyls ner vid fönsterrutan som håller en lägre temperatur, den kalla luften sjunker sedan till golvet vilket kan göra att golven blir kalla och att du upplever att det drar. För att undvika kallras och för att hålla en så jämn temperatur som möjligt i ditt hus är det vanligt att placera element precis under fönstren. Du kan med fördel köpa ett element som är anpassat efter hur brett fönstret är för att ytterligare minska risken för kallras.

Noga utvalt sortiment

Hos oss på Proffsmagasinet hittar du radiatorer, sektionsradiatorer, konvektorer och panelradiatorer eller tillbehör till element från ledande varumärken som Thermopanel och Lenhovda.