Kontakta ossVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Häcksaxar

Nätdrivna häcksaxar används för att effektivt klippa häcken. En nätdriven häcksax är lätthanterlig, så att du enkelt kan komma åt häckens alla sidor. Nedan hittar du ett sortiment av häcksaxar från varumärken som Gardena, Makita, Bosch DIY och fler.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
31 produkter
  • 1
En nätdriven häcksax används för att effektivt klippa häck och växtlighet på tomten. Verktyget är lätthanterligt, så att du enkelt kan komma åt häckens alla sidor. Nätdrivna häcksaxar passar för klipparbete i mindre trädgårdar där klippningen sker nära huset. Detta för att sladden ska nå fram till din klippyta. Har du en större trädgård med buskage och växtlighet en bit bort från eluttaget kan du givetvis använda dig av en förlängningssladd som utökar användningsområdet.

Olika modeller och funktioner
Proffsmagasinet har ett sortiment av elektriska häcksaxar från varumärken som Gardena, Black & Decker, Makita, Metabo, Bosch DIY och fler. Välj mellan ett brett utbud av modeller med många praktiska funktioner, för att hitta ett verktyg som passar dig och dina behov. Är du på jakt efter en häcksax för höga häckar kan du välja funktioner som underlättar det arbetet – och som ser till du inte behöver använda en stege som sladden lätt kan trassla in sig i. Med ett teleskophantag kan du justera handtagets längd och bättre nå högre höjder. Ett verktyg med vinklingsbart skärhuvud kan också vara önskvärt, så att du kan ställa in häcksaxens skärhuvud så att bladet hamnar i rätt vinkel för arbetet. Det gör att du kan klippa ovansidan av häcken snyggt och prydligt utan att behöva stå på en stege.

Proffsmagasinet erbjuder en mängd praktiska tillbehör som kan användas tillsammans med din häcksax. Exempelvis kan du hitta skarvsladdar som hjälper dig nå över en större yta. Vi har även ett brett utbud av skyddskläder, arbetshandskar och skyddsglasögon – ett måste när du ska röja i trädgården.

Maskinstyrka
Hur stark häcksax du behöver beror på hur bred häck du har samt hur kraftig växtlighet det är i din trädgård. För bredare häckar och tuffare arbeten kan du behöva en starkare häcksax och då är det verktygets effektnivå du ska hålla utkik på. Effekten mäts i watt och verktyg med ett högt antal watt är starkare. Ska du klippa breda häckar kan du även välja en häcksax med en bredare klipplängd som når längs hela häckens ovansida. För känsliga prydnadsbuskar där endast ett fåtal grenar ska klippas behövs inte mycket styrka – i en del fall kan det till och med vara bra att använda en manuell häcksax eller en sekatör.

Enkel rengöring
Rengöring av häcksaxen är enkelt – allt du behöver är lite ljummet vatten, en borste och en trasa att torka med. Genom att rengöra knivarna efter varje användning håller de sig skärpa längre. Någon gång ibland kan du även smörja in bladet med olja. Skulle knivarna börja kännas slöa kan du slipa dem med en fil, speciellt avsedd för knivslipning.