Vilken batteridriven häcksax är bäst i test? I den här artikeln jämför vi några av våra populäraste modeller och sammanställer betyg från våra kunder.

Med en batteridriven häcksax kan du klippa och forma häckar och buskar snabbt och enkelt. Dessutom är de lättare att hantera än nätdrivna häcksaxar och miljövänligare än bensindrivna. Men det är viktigt att välja rätt modell för din trädgård. Batteridrivna häcksaxar finns nämligen med olika bladlängder och med olika batterikapacitet.

När det kommer till batterikapacitet är det viktigt att välja en häcksax som passar hur du kommer använda den. Om du arbetar med trädgårdsskötsel behöver du sannolikt ett större batteri än om du har en liten häck på radhustomten. På samma sätt, bör bladets längd ha en längd som passar de häckar och buskar du ska klippa. Svärdets längd avgör hur stora häckar du kan klippa, men gör arbetet mer ansträngande eftersom häcksaxen blir svårare att manövrera.

Vilken häcksax är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken häcksax som är bäst för ditt behov har vi jämfört de häcksaxar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Dewalt DCMPH566N-XJ

Dewalt DCMPH566N-XJ är en popuär häcksax i teleskopmodell. Att den säljer bra och får höga betyg av våra kunder behöver dock inte betyda att den är rätt för alla. För en hög eller bred häck är den suverän, men om du har en mindre häck kan den vara otymplig att jobba med.

Fördelar

+ 3,35 m maximal räckvidd
+ 180° ledhuvud

Så tycker våra kunder

Våra kunder är i regel väldigt nöjda med Dewalt DCMPH566N-XJ. Framförallt att den kan klippa högre häckar, tack vare möjligheten att ändra vinkeln på skärhuvudet och dess långa skaft. En kund skriver ”Jättebra produkt om man har en lite högre häck. Ovärderligt att kunna nå längre.”.  En annan kund skriver ”Denna häcksax var inte fullt så kraftig som jag trodde, men tack vare sin räckvidd underlättade den klippning av vår breda häck enormt.” På den negativa sidan är det flera kunder som påpekar att häcksaxen är lite tung.

Så tycker våra kunder

Ännu en fullträff från Dewalt! Proffsmagasinets kunder är väldigt nöjda med Dewalt DCMPH566N-XJ. Det är en bra häcksax som gör vad den ska till ett bra pris. En användare skriver: ”Jättebra och smidig och lättanvänd och allting annat som man kan önska sig.”. Flera kunder lyfter fram dess låga vikt på 3,4 kilo som en fördel.

Så tycker våra kunder

Dewalt DCMHT563N-XJ är en riktig storsäljare på Proffsmagasinet och kunderna som testat och betygsatt den är många. De allra flesta är väldigt nöjda och delar ut solklara femmor i betyg. Några av kommentarerna lyder: ”Bra häcksax som även klarar grövre grenar”, ”Väldigt bra. Drar lite ström” och ” Bra funktion, precis vad jag hade förväntat mig”. Några kunder önskar dock att den hade haft lite mer kraft. En kund skriver: ”Gör sitt jobb, lite klen mot grövre grenar...” medan en annan delar ut en fyra i betyg med motiveringen: ”Lite starkare och den hade fått 5 stjärnor”.