Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

STANLEY Häcksaxar

Häcksaxar är verktyg som används för att klippa ner häckar och buskar eller för att trimma växtlighet i trädgården. Nedan presenteras ett sortiment av batteridrivna modeller från varumärken som Dewalt, Bosch DIY och fler.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
2 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Häcksaxar är verktyg som används för att klippa ner häckar och buskar eller för att trimma växtlighet i trädgården. En häcksax som drivs med batteri är ett utmärkt val för trädgårdar med mindre häckar och träd. I denna kategori är samtliga häcksaxar, busksaxar, kantsaxar och multisaxar batteridrivna. Du kan välja från ett brett sortiment av batteridrivna modeller från populära varumärken som Dewalt, Bosch DIY, Gardena och många fler.

Ett lätthanterligt val
Batteridrivna häcksaxar är i regel lättare än bensindrivna varianter och är därför ett utmärkt val för dig som önskar en lätthanterlig maskin. Då de inte ansluts med sladd kan de användas i hela trädgården. Du behöver inte oroa dig för någon sladd som kan trassla in sig vid klippning av snåriga buskage – inte heller för att den ska fasta i stegen när du klipper höga häckar. Du slipper även kladda med bränsle eller oroa dig för bensinångor. En batteridriven häcksax är alltså ett mycket flexibelt verktyg som ger dig stor rörelsefrihet.

Praktiska funktioner
Många modeller har funktioner som underlättar arbetet ännu mer. Väljer du en vinklingsbar häcksax kan du enklare få till en perfekt klippt häck runt hela huset. Genom att vinkla skärhuvudet kan du hitta rätt vinkel för att exempelvis kunna klippa häckens ovansida smidigare. Har du höga häckar är ett verktyg med teleskopskaft ett bra val. Som alltid när du använder verktyg och trädgårdsmaskiner med skarpa skär bör du använda ordentlig skyddsutrustning. Handskar, skyddsglasögon och en skyddande jacka ger ett bra skydd mot flisor och smuts.

Batteri
Hur lång tid du kan arbeta med din häcksax innan du behöver ladda batterierna varierar och beror främst på vilken batteristyrka verktyget använder. Batterier på 18 V är vanligast men önskar du mer kraft eller längre användningstid kan du välja ett starkare batteri istället, exempelvis på 36 eller 48 V. En något kortare användningstid behöver dock inte vara ett bekymmer. Har du en större häck eller mycket växtlighet som ska trimmas kan det ibland vara skönt att dela upp arbetet, då det kan vara mödosamt att arbeta i trädgården en längre tid i sträck.

Ta hand om ditt verktyg
Med ordentligt underhållsarbete håller sig saxens knivar skarpa en längre tid. Rengör knivarna med ljummet vatten och borsta av lövrester och smuts med en skurborste. Torka sedan rent bladen försiktigt. För att saxen ska hålla sig riktigt fräsch kan du då och då även smörja knivarna med olja.