Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

PAX

Pax är ett svenskt varumärke vars historia startade år 1945 med grundaren Folke Andersson som tillverkade Sveriges första fläkt godkänd för våtrum. Pax är idag mycket mer än ett fläktföretag, med ett sortiment som även erbjuder handdukstorkar och radiatorer, med målet att skapa en god inomhusmiljö för människor över hela världen. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
62 produkter

Innovativa lösningar sedan 1945

Efter andra världskrigets slut grundade uppfinnaren Folke Andersson Pax i Eskilstuna. Med en vision om fred och utveckling började han tillverka köksfläktar. Namnet Pax, som betyder "fred" på latin, symboliserar vår strävan efter att förbättra livskvaliteten. När självdragsventilationen inte längre räckte till i de växande svenska hushållen, lanserade Pax Sveriges första godkända våtrumsfläkt, som sedan dess har blivit en standard för bättre luftkvalitet i hemmen. Med flera decenniers erfarenhet är Pax ett självklart val för pålitlig ventilation och komfortvärme. Upptäck PAX hos Proffsmagasinet för att skapa en hälsosam och behaglig inomhusmiljö.

Energieffektiv komfortvärme med PAX radiatorer

Pax erbjuder ett brett sortiment av radiatorer av bästa kvalitet. Oljefyllda radiatorer torkar inte ut luften i huset vilket skapar en bättre inomhusmiljö. Oavsett om du ska byta ut en befintlig radiator eller installera helt ny värme i ditt hem så har Pax modellen för dig.

Din bostad behöver andas

Precis som människor behöver hus en konstant tillförsel av frisk luft för att må bra. Pax erbjuder högkvalitativa ventilationslösningar med fokus på driftsäkerhet, energieffektivitet, enkel installation och låg ljudnivå. Våra produkter hjälper dig att upprätthålla en balanserad luftcirkulation i ditt hem.

 

Pax Badrumsfläktar - Effektiv ventilation för ditt badrum

PAX badrumsfläktar, även kända som våtrumsfläktar eller frånluftsfläktar, är designade för att effektivt ventilera ut fuktig luft. Installera en Pax-fläkt i ditt badrum eller tvättstuga för att undvika fuktskador och mögel.

 

Stilrena och energisnåla handdukstorkar

Pax elektriska handdukstorkar värms med en energisnål, dubbelisolerad värmekabel. Flera modeller är utrustade med vår unika Momento II-timer, som endast aktiverar handdukstorken när den behövs, vilket minskar energikostnaderna utan att kompromissa med komforten. Alla våra handdukstorkar är S-märkta och IP44-klassade.

En del av Volution Sweden AB

Pax är en del av Volution Sweden AB, Nordens ledande producent av ventilationsprodukter. Med verksamhet i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika och huvudkontor i Växjö. Med omfattande expertis och innovation inom ventilationsteknik är PAX en pålitlig partner för ett hälsosamt inomhusklimat. Köp radiatorer, ventilationslösningar och handdukstorkar från PAX online hos Proffsmagasinet!