I vår årliga snöskyffel-bäst i test granskar vi fem av de mest omtyckta snöskyfflarna i vårt sortiment. Baserat på kundrecensioner vägleder vi dig till den bästa snöskyffeln för dig och din uppfart.

På Proffsmagasinet pratar vi mycket om snöslungor, men man ska inte underskatta den klassiska snöskyffeln. Den är lätt att ta med sig, enkel att ställa undan och erbjuder en svårslagen flexibilitet. Avgörande för att du ska kunna skotta snabbt och effektivt utan att slita ut dig är att du har en bra snöskyffel.

Vad är en bra snöskyffel?

En bra snöskyffel är designad med användaren i åtanke, men god ergonomi som minskar belastningen för rygg och axlar. En annan viktig aspekt är hållbarhet. Om du behöver skotta ofta och mycket kan en enklare snöskyffel behöva bytas ut med jämna mellanrum, medan en av högre kvalitet kan hålla i många säsonger.

Framför allt är det viktigt att välja en snöskyffel som är anpassad efter dina fysiska förutsättningar och den snömängd du ska skyffla. En bredare skyffel tar till exempel upp mer snö åt gången, men är tyngre att arbeta med. För mindre snömängder kan en lättare skyffel vara att föredra.

Jämförelse: Snöskyffel Bäst i Test – 5 kundfavoriter

För att du lättare ska kunna välja vilken snöskyffel som är bäst för ditt behov har vi jämfört tre av de snöskyfflar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Fiskars SnowXpert 143021

Fiskars SnowXpert 143021 är en riktig favorit bland våra kunder och det är inte svårt att förstå varför. Om du ska flytta större mängder snö kommer den här snösläden vara till ovärderlig hjälp. Den formsprutade skopan har non stick-yta, slitskenan är i stål och handtaget är optimalt vinklat för bästa ergonomi!

+ Lätt och effektiv

+ Stor skopa

+ 720 mm arbetsbredd

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är generellt mycket positiva till Fiskars SnowXpert 143021 . Många kunder uppskattar att släden är lätt och effektiv, vilket gör snöröjningen enklare jämfört med äldre modeller. Priset och kvaliteten på produkten får också beröm, och flera kunder beskriver den som det bästa köpet på nätet. Ergonomi och lämplighet för olika snötyper är andra positiva aspekter som nämns.

2. Fiskars X-series 1057186

Favoriten Fiskars X-series 1057186 har ett ergonomiskt vinklat lättviktsskaft i aluminium för att avlasta ryggen. Soft grip-materialet ger bra grepp och den förstärkta metallskenan klarar tuffa tag.. Den frostbeständiga plymerskopan klarar upp till -40°C.

+ Låg vikt

+ Soft grip-handtag

+ Klarar -40°C.

Så tycker våra kunder

Fiskars X-series 1057186 är en populär snöraka som fått flera bra omdömen av våra kunder på Proffsmagasinet. En användare skriver att den är lättanvänd och skonsam mot ryggen.

3. Fiskars 141020

Fiskars 141020 är en riktig kundfavorit här på Proffsmagasinet, men om du letar efter en snöskyffel för uppfarten får du leta vidare. Det här är nämligen en lätt och kompakt snöskyffel dimensionerad för att rymmas i bakluckan på din bil. Perfekt för att skotta loss bilen när den blivit insnöad.

+ Liten och lätt

+ Plastbelagt aluminiumskaft

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är över lag mycket nöjda med Fiskars 141020 och de allra flesta har gett den högsta betyg. Den hyllas för sin låga vikt och sin perfekta storlek, som gör att den får plats i bakluckan på bilen. En användare skriver att det är en bra kompromiss mellan stora snöskyfflar och hopfällbara minispadar.

4. Fiskars 142030

Fiskars 142030 är en rejäl snöskyffel, konstruerad för att hantera större snömängder. Skaftet är gjort av trä och bladet av härdat aluminium. Y-handtaget bidrar till bättre ergonomi och problemfri skottning.

+ Handtag i trä

+ Blad i härdat aluminium

+ 2,1 kg

Så tycker våra kunder

Hittills har vi bara fått in toppbetyg av våra kunder som testat Fiskars 142030, och omdömena går helt i linje med de höga betygen. Flera kunder betonar att det är en bra och rejäl spade som klarar större snömängder. En användare skriver att han använt samma modell sedan 1968 både i skogsarbete och privat och att den är ”helt suverän”. Samma användare skriver att skyffeln har precis rätt vinkel mellan skaft och blad.

5. Gardena Combisystem KST 50

Gardena Combisystem KST 50 är en snöskyffel för Gardenas Combisystem. Det innebär att det är en modulär snöskyffel och att handtaget köps separat. Fördelen är så klart att du kan använda samma handtag tillsammans med flera olika tillbehör. Skyffeln passar med alla Gardenas Combisystem-handtag, men vi rekommenderar skaftet Combisystem Ergoline 130 cm i aluminium.

+ Rejäl skyffel i tålig plast

+ 50 cm bred

+ Fungerar med Gardenas Combisystem

Så tycker våra kunder

 Vi har hittills inte fått in så många omdömen på Gardena Combisystem KST 50 men de som har kommit in är genomgående positiva. En nöjd användare skriver att det är en bra produkt till ett bra pris och delar ut 5 av 5 i betyg.