Undrar du vilken som är den bästa snöslungan? Läs vårt bäst i test där vi jämför 5 storsäljare och sammanställer betyg och omdömen från Proffsmagasinets kunder.

En egen snöslunga kan vara en ovärderlig tillgång om du bor på en plats med mycket snö. Med en bra snöslunga blir du av med snön snabbt och effektivt på kort tid, så att du kan fokusera på att göra andra, roligare saker. Du sparar också på kroppen eftersom det inte alls är lika fysiskt ansträngande som att skotta för hand.

Vilken snöslunga är bäst?

När du ska välja snöslunga finns det flera saker du behöver ta hänsyn till. Ska den jobba i ett eller två steg? Ska den gå på batteri, ha sladd eller drivas på bensin? Vad ska den ha för arbetsbredd? Allt det kan du läsa om i vår stora guide 5 saker att tänka på när du väljer snöslunga.

Om du har kommit ett steg längre och börjat jämföra olika modeller ska du läsa vidare. Här har vi nämligen jämfört våra fem populäraste modeller och sammanställt vad våra kunder tycker om dem.

Våra populäraste snöslungor 2023

För att du lättare ska kunna välja vilken snöslunga som är bäst för ditt behov har vi jämfört de fem snöslungor vi säljer bäst av just nu. Kundomdömena vi sammanställt är lämnade via Trustpilot och kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

AL-KO SnowLine 46 E

Glöm skottning för hand, med SnowLine 46 E blir snöröjning en barnlek. Det här är en nätdriven snöslunga med en kraftfull motor på 2000 W motor, 46 centimeters klippbredd och en låg vikt på 15 kg. Den kan snabbt och effektivt ta bort nyfallen snö upp till 30 centimeter djup. Att den dessutom har en relativt låg ljudvolym gör den idealisk för villaområdet. Observera att du behöver köpa elsladd separat.

+ Hopfällbar

+ Endast 86 dB ljudvolym

+ Justerbart handtag

Så tycker våra kunder

AL-KO SnowLine 46 E har vått blandade omdömen av våra kunder, men vid en närmare granskning är de lägre betygen satta av personer som inte testat produkten, till exempel för att det inte hade hunnit snöa när de skrev sin recension. Bland testarna har den fått desto högre betyg. Av omdömena framgår det tydligt att snöslungan främst passar för mindre jobb. ”Lätt och smidig snöslunga för det lilla behovet på min infart” skriver en användare. En annan delare ut toppbetyg och skriver: ”Bra till altan på andra våningen, jag slipper kasta över räcket”.

AL-KO SnowLine 700 E

Om du har stora ytor med mycket snö ska du titta närmare på kundfavoriten AL-KO SnowLine 700 E, för här har man inte snålat med prestandan. Det här är en bensindriven snöslunga med tvåstegssystem, arbetsbredd på 70 centimeter och mönstrade gummihjul. Andra finesser är eluppvärmda handtag och elstart.

+ Eluppvärmda handtag

+ Hög prestanda

+ Hjuldrift

+ Roterbart utkast i 190 grader

+ Kastlängd upp till 15 meter

Så tycker våra kunder

Våra kunder är över lag väldigt nöjda med AL-KO SnowLine 700 E och de flesta har gett den toppbetyg. En användare framhåller att den är lättmonterad och att den fungerar bra i djup snö och en annan skriver kort och gott ”Superb slunga!”.

AL-KO SnowLine 620 E III

AL-KO SnowLine 620 E III är ett bensindrivet kraftpaket med kapacitet för större snömängder. Snöslungan är självgående och jobbar i två steg. Den inbyggda strålkastaren hjälper dig se när det är mörkt.

+ Stor bränsletank

+ Inbyggd strålkastare

+ Vridbart utkast i 190 grader

+ Kastlängd på 10-15 meter

Så tycker våra kunder

Väl värd sitt pris och lättmonterade är två ord som återkommer när våra kunder recenserar AL-KO SnowLine 620 E III. En användare drar av en stjärna från betyget för att den låga vikten får den att slira på hårt packad snö. För att lösa problemet rekommenderar han snökedjor.

EGO POWER+ SNT2400E-K2753

Vill du ha hög prestanda, men tanka bensin? I så fall kan EGO POWER+ SNT2400E-K2753 vara precis rätt snöslunga för dig. Det här är nämligen en batteridriven snöslunga på 54 volt som ger prestanda motsvarande bensindrivna produkter. Drivs av två batterier för maximal effekt.

+ Professionell tvåstegsslunga

+ Batteridriven

+ Fyra led-lampor

+ Slipp buller, krångel och utsläpp

+ Två batterier och snabbladdare ingår

Så tycker våra kunder

I skrivande stund har vi bara fått in ett omdöme och ett betyg på snöslungan EGO POWER+ SNT2400E-K2753. ”Bra kvalitet och lätt att montera ihop”, lyder domen!

STIGA ST 5266 P TRAC

Även det här är en bensindriven snöslunga av tvåstegsmodell. Den har upp till 12 meter i kastlängd och triangulär banddrift som ger optimalt grepp på sluttande ytor. Uppvärmda handtag och LED-strålkastare bidrar till hög komfort och bra sikt.

+ Banddrift

+ Vändbara släpskor

+ Eluppvärmda handtag

+ LED-strålkastare

Så tycker våra kunder

Vi har i dagsläget inte fått in några recensioner på STIGA ST 5266 P TRAC men kommer att uppdatera artikeln så fort vi har några.