En lasermätare är en smart typ av avståndsmätare som hjälper dig att räkna ut bland annat avstånd och area. Men vilken lasermätare är bäst i test? Här går vi igenom några av våra mest sålda avståndsmätare och jämför dem utifrån popularitet och kundomdömen.  

Framförallt är en lasermätare bra att ha när du är ute efter exakta mått. När du mäter med lasermätare får du smidigt fram korrekta mått på ytor som annars kan vara svåra att mäta. Men beroende på vilka funktioner mätinstrumentet har kan du få ut mycket mer av den än avstånd. Till exempel kan de flesta lasermätare bland annat också hjälpa dig att räkna ut area och pythagoras sats.  

Vilken lasermätare är bäst i test? 

För att du lättare ska kunna välja vilken avståndsmätare som är bäst för ditt behov har vi jämfört de avståndsmätare vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida. 

Topp 5 lasermätare hos Proffsmagasinet

1. Bosch GLM 40

Bosch GLM 40 Professional är den ultimata avståndsmätaren för byggare. Med sin robusta konstruktion och Softgrip är den både hållbar och bekväm att använda på byggarbetsplatser. IP54-klassningen skyddar den mot damm, stänk och stötar, vilket gör den till ett pålitligt verktyg i tuffa miljöer. Sparar upp till 10 mätningar och ger exakta resultat med en noggrannhet på ±1,5 mm på avstånd upp till 40 meter. Med en översiktlig och belyst display är den lätt att använda i alla ljusförhållanden. Praktisk att bära i byxfickan!

Så tycker våra kunder

Bosch avståndsmätare GLM 40 är vår absoluta toppsäljare och har fått positiva omdömen från nöjda kunder. De beskriver den som lätt, liten och att den fungerar bra. Kunderna betonar också dess användarvänlighet och smidighet med kommentarer som "jättebra" och "lätt att använda". Enligt våra kunders erfarenhet anses Bosch GLM 40 vara en utmärkt avståndsmätare med hög prestanda och som är enkel att använda.

2. Bosch GLM 50-27 CG

GLM 50-27 CG Professional - den bästa avståndsmätaren för krävande arbete! Med en tydlig grön laserpunkt är den idealisk för långa avstånd och starkt ljus inomhus. Tålig design med IP65-klassning och stötdämpande gummihölje. Snabb dokumentation och dataöverföring via Bluetooth® och Bosch MeasureOn-appen. Få feedback med ljud och vibrationer när mätningen är klar. Förbättrad batteritid. Med färgdisplay och vibrationsfeedback är den enkel att använda. Levereras med två AA-batterier, skyddspåse och bärrem för bekväm transport.

Så tycker våra kunder

Bosch GLM 50-27 CG avståndsmätare uppskattad för sin överlägsna prestanda, enkelhet i användning, hög kvalitet och moderna funktioner. Våra kunders positiva feedback indikerar på att det är en pålitlig och effektiv lasermätare som passar bra för flera olika användningsområden. Flera skriver att modellen är "superbra".

3. Milwaukee LDM 45

Milwaukee LDM 45 är en pålitlig avståndsmätare för enkla och kontinuerliga mätningar upp till 45 meter, med en noggrannhet på ±1,5. Med en stor 3-linjers-LCD-display och robust IP54-klassning är den enkel att använda och håller för tuffa förhållanden. Automatisk avstängning och tydlig batteriindikator gör den till ett pålitligt verktyg. Den smala designen och medföljande förvaringsväska gör den lätt att ta med överallt. Du växlar även smidigt mellan meter och tum. Milwaukee LDM 45 erbjuder flera mätfunktioner och har en inbyggd 2-positions flerfunktionsmätsticka för precision.

Så tycker våra kunder

Milwaukees avståndsmätare LDM 45 har fått toppbetyg från våra kunder som köpt produkten. I sina omdömen om lasermätaren betonar de användbarheten, enkelheten och noggrannheten. Den anses vara både prisvärd och praktisk den uppfyller förväntningarna hos de som köpt och använt den. En av våra nöjda kunder beskriver den som perfekt och lättanvänd.

4. Leica Disto D2

Leica Disto D2 är den perfekta avståndsmätaren för dina projekt! Med sin kompakta design och smidighet är den perfekt för snabba och exakta mätningar. Mät avstånd upp till 100 meter med precision och spara dina resultat. Använd Bluetooth för att skicka dina mätningar till din telefon eller surfplatta och skapa ritningar med Leicas app. Den har även en lättavläst display och en smart bakgrundsbelysning för användning i mörker. Leica Disto D2 kommer med två AA-batterier, bältesväska och en bärrem.

Så tycker våra kunder

Avståndsmätaren Disto D2 från varumärket Leica är ytterligare en av våra populäraste lasermätare. Flera kundomdömen betonar dess användarvänlighet och smarta funktioner. En kund beskriver den som "enkel att använda samtidigt som den har avancerade funktioner". Lasermätaren anses också vara smidig och uppfyller användarnas behov.

5. Dewalt DW055PL-XJ

Dewalt DW055PL-XJ passar alla dina mätbehov! Den kan mäta avstånd upp till 15 meter och ger exakta resultat varje gång, så du vet att du får rätt mått. Det kraftfulla batteriet räcker för upp till 1000 mätningar på en enda laddning. Du laddar enkelt med USB, och batteriet är redo att användas igen på bara 2,5 timmar. Med sitt greppvänliga och hållbara design passar den perfekt i handen och glider lätt ner i fickan. Skärmen har tydliga vita siffror och bokstäver som gör att du ser även i starkt ljus.

Så tycker våra kunder

Dewalt DW055PL-XJ - en avståndsmätare som har imponerat på våra kunder med sina fördelaktiga egenskaper. Användarna har beskrivit den som en utmärkt produkt som sparar tid och erbjuder enastående värde för pengarna. Lasermätaren ger noggranna mätningar vilket förstärker instrumentets pålitlighet. Enligt våra kunder passar den bra för hemmabruk då den är enkel och smidig att använda.