I samband med lanseringen av hörselskyddet Hellberg Xstream MP hälsade Håkan Svanström från Svanströms El och VVS på i Proffsmagasinets testlabb. Efter att ha förhandstestat kåporna i några veckor var han minst sagt imponerad.

Håkan Svanström och Svanströms EL och VVS har genom en ihärdig närvara på sociala medier byggt upp en trogen följarskara. Youtube kanalen Svanströms EL & VVS AB:s 43 000 prenumeranter får hänga med på allt som sker, från akuta jouruppdrag till vardagen på kontoret – och filmerna har visats nästan 20 miljoner gånger.

Håkan Svanström har använt Hellbergs hörselskydd i många år. När de första exemplaren dök upp var det därför självklart att han skulle få förhandstesta nya Xstream MP. Nyligen hälsade han på i Proffsmagasinets testlabb för att dela med sig av sina intryck.

Du har använt Hellbergs kåpor i många år. Varför Hellberg?

- Jag har använt Hellberg i många år, och de är perfekta för mig. Jag behöver någonting som är smidigt, enkelt robust och fungerar hela tiden.

Du jobbar med el och vvs. Finns det några speciella utmaningar i ditt arbete?

- Vi är i många olika miljöer. Ibland är det varmt, ibland är det kallt, ibland regnar det. Just när det gäller hörselkåpor behöver de fungera i många olika miljöer, och då funkar de här jättebra för mig.

Finns det några funktioner som du värdesätter lite extra?

- Framför allt är det batteritiden för mig, eftersom jag pratar mycket i telefon. Jag har aldrig varit med om att batteriet har tagit slut i de här. Sen kan du koppla upp två telefoner till de här. Jag har bara en, tack och lov, men många av de anställda har både en privat telefon och en firmalur. Då kan de använda det här headsetet till båda.

Har du någon användning för den bullerreducerande bommikrofonen?

- Den funkar alldeles utmärkt! Jag kan stå utomhus när det blåser och i oväsen och folk hör mig ändå.