Vi gav Hellbergs nya hörselskydd Xstream MP till två riktiga proffs för hårdtestning. Här kan du läsa deras recensioner.

Frank Karlsson, @Kulturhantverk på Instagram

Jag har under en tid fått möjligheten att produkt testa Hellbergs nya bluetooth-hörselskydd Xstream MP. Jag har fritt att uttrycka mig om både positivt och negativt. Det positiva överväger helt klart och jag har faktiskt inget negativt att tillföra!

Det mest slående mot andra hörselskydd jag använt är att jag orkar ha dem på hela dagen utan att få spänningar i huvudet eller runt öronen. De är väldigt bekväma att bära. Hörselskydden har även ett väldigt klart ljud och fint basljud jämfört med andra märken jag använt.  

Xstream MP har de funktioner på knapparna som jag kräver och inget mer. De är lättanvända vad det gäller att svara på och avvisa samtal. Bommen till mikrofonen är väldigt lättmanövrerad att vika till och från munnen vid samtal. Det går att byta låtar framåt och bakåt via volymknapparna så man slipper ta upp telefonen. Man kan även pausa musiken och starta.

Flera jag pratat med i telefon genom lurarna upplever att jag hörs mycket tydligare än tidigare. Det hörs inte att jag pratar genom hörselskydd vilket annars är vanligt. Med ett knapptryck väljer man om man vill ha medhörningsfunktionen på eller av vilket är positivt om det blåser mycket.

Hörselskydden laddas via usb kabel vilket är smidigt då man kan ladda dem i bilen tex över natten och batteritiden är väldigt bra. Det går flera dagar mellan laddningarna. Den medföljande väskan är ett riktigt plus. Jag rekommenderar verkligen dessa hörselskydd till dig som funderar på att köpa nya!

Ett intresse för historia och en släktgård som behövde tas om hand fick hallänningen Frank Karlsson att utbilda sig på hantverksskola. Sedan 17 år tillbaka jobbar han med renovering och restaurering i sitt företag Svenska Kulturhantverk. På sociala medier vill han skapa en förståelse, ett intresse och en stolthet för att behålla och bevara det gamla.

Isak Stålenhag, @Isakstalenhag på Instagram

Första intrycket när jag fick dom här hörselskydden i min hand var att de var mycket lättare än vad jag är van vid. Lätta och smidiga. Med en stadig hjässbygel som är enkel att justera längden på ställer man lätt in storleken så dom sitter korrekt. Väl på huvudet märks det att de är lite mindre än konkurrenten Peltors hörselskydd då örat kan skava mot insidan av kåpan innan man fått till placeringen över örat.

Med fyra knappar hanterar man inställningarna och av- och påfunktionen. Bluetooth-kopplingen är väldigt enkel och snabb att komma i gång med även på första uppkopplingen när enheterna ska hitta varandra.

Ljudkvaliteten på streamad musik är bra men man ska även komma ihåg att det är ett par hörselskydd i första hand och inte musikhörlurar. Jag upplever även att man kan spela musik på en högre nivå än mot min referens Peltor XP Alert. Ljudkvaliteten vid telefonsamtal fungerar utmärkt både för användaren och den man pratar med.

Medhörningen fungerar över förväntan, äntligen ett par hörselskydd som kan sitta på plats under hela arbetspasset. Riktigt imponerade.

Hörselskydden har ett inbyggt batteri som laddas med medföljande usb-kabel.

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera dessa hörselskydd!

Snickaren och timmermannen Isak Stålenhag jobbar med att bygga nya timmerhus och renovera gamla. Han håller till i Jämtland och har jobbat inom bygg sedan 1999. Till sina följare på Instagram, Youtube och Facebook vill han förmedla en vardagsbild och en berättelse kring trähantverk bortom betong, gips och stål. Hans viktigaste verktyg? Yxa och stämjärn!