Hellbergs senaste hörselskydd Xstream MP bygger vidare på den populära Xstream-serien med förbättrat ljud, Multi-Point Bluetooth och 80 timmars batteritid.

Svenskdesignade Hellberg har hängt med sedan 1962 och har en gedigen erfarenhet av produkter som skyddar vår hörsel när vi arbetar. Deras senaste hörselskydd Hellberg Xstream MP bygger vidare på den populära Xstream-serien, med svårslaget ljud och avancerade funktioner för säkrare och smidigare arbete.

Multi-Point – låter dig ansluta två telefoner samtidigt

En stor nyhet i Xstream-sammanhang är Multi-Point Bluetooth, en funktion som tidigare återfunnits i hörselskyddet Synergy Multipoint. Multi-Point innebär att du kan ansluta två telefoner samtidigt med hjälp av bluetooth, och till exempel använda din privata telefon för att streama musik samtidigt som du kan ta samtal från din jobbtelefon.

Usb-laddning och 80 timmars batteridrift

En förutsättning för att du ska kunna använda de smarta funktionerna i ditt hörselskydd är att de har batteri. Hellberg Xstream MP har ett inbyggt batteri som laddas med en medföljande usb-sladd. Tidigare Xstream-kåpor har haft en batteritid på 55 timmar – med Xstream MP har batteritiden förlängts till hela 80 timmar. Om du mot förmodan skulle få slut på batteri kan du snabbladda kåporna på 3 timmar.

Den nivåberoende aktiva medhörningen i Xstream MP gör att du med ett knapptryck kan släppa in ljud från omgivningen med hjälp av mikrofoner på kåpornas utsidor.

Smarta funktioner för effektivitet och säkerhet

Det har hänt mycket med professionella hörselskydd sedan Hellberg grundades för sextio år sedan. Två funktioner som många vant sig vid är nivåberoende aktiv medhörning och bullerreducerande boommikrofoner. Den nivåberoende aktiva medhörningen i Xstream MP gör att du med ett knapptryck kan släppa in ljud från omgivningen med hjälp av mikrofoner på kåpornas utsidor. Det gör att du kan föra samtal med kollegor och höra viktiga varningssignaler samtidigt som ljud över 82 decibel dämpas.

Vill du inte behöva lägga jobbet åt sidan och gå undan för att ta viktiga samtal? Den bullerreducerande bommikrofonen, som ingår och kommer förmonterad på Xstream MP har en inre och en yttre mikrofon för att kunna avgöra vad som är tal och vad som är buller - och justera nivåerna så att du hörs i alla lägen.

Robusta hörselkåpor som tål regn och rusk

Hellbergs kåpor är kända för sin höga kvalitet i förhållande till pris och Xstream MP är inget undantag. IPX4-klassning innebär att du kan använda dem i kraftigt regn och den stabila konstruktionen klarar tuffa tag. Om en olycka skulle vara framme finns det gott om reservdelar som enkelt kan bytas ut.

Finns med bygel och hjälmfäste

Hellberg Xstream MP säljs både i bygelutförande och med hjälmfäste. Hjälmfästena är certifierade tillsammans med de flesta på marknaden förekommande hjälmar. Genom att byta hygienkit med jämna mellanrum håller du kåporna fräscha samtidigt som du säkerställer att dämpningen fungerar som den ska. Förhoppningen är att du ska kunna använda ditt hörselskydd i många år framöver!

Snabba fakta: Hellberg Xstream MP

  • 80 timmars batteritid
  • Multi-Point Bluetooth®-teknik
  • Nivåberoende medhörnings-mikrofoner
  • Vattentät enligt IPX4 (skyddad mot kraftigt regn)
  • Bullerreducerande bommikrofon
  • 3 timmars snabbladdning
  • Riktigt bra ljudåtergivning för streamad musik
  • Vikt: Hjässbygel 410 g, Hjälmmontage 440 g