Vilken luftavfuktare som är bäst beror helt på var den ska stå och hur den ska användas. Det här är de fem avfuktare vi säljer mest av och som har fått toppbetyg av våra kunder.

Många hör av sig till Proffsmagasinet och undrar vad de behöver för luftavfuktare. Det kan vara för att man vill torka tvätten snabbare, för att det börjat lukta unket i källaren eller för att man vill undvika renoveringskostnader i framtiden.

I stället för att titta sig blind på kvadratmeter, kilowatt och andra specifikationer brukar vi råda våra kunder att i stället fundera över var luftavfuktaren ska stå och välja modell utifrån behov. En kondensavfuktare för badrummet kommer sannolikt inte vara ”bäst i test” om du ställer den i källaren och vice versa, oavsett hur stort arbetsområde de har.

Kondensavfuktare är populärast

Med det sagt är det dags att titta närmare på vilka avfuktare vi säljer mest av här på Proffsmagasinet. Bland de mest sålda luftavfuktarna är i stort sett alla så kallade kondensavfuktare, som kondenserar vattnet med hjälp av ett kylelement och leder ut det till en golvbrunn eller uppsamlingstank. Vid sidan om kondensavfuktaren har du sorptionsavfuktaren. Sorptionsavfuktare torkar i stället ut luften genom en roterande fuktabsorbent och omvandlar den till ånga som leds ut.

För lägenheten, garaget eller badrummet brukar kondensavfuktaren vara det självklara valet, men i en kall krypgrund kan sorptionsavfuktaren vara ett bättre val eftersom den kan arbeta i minusgrader. Allt det här kan du så klart läsa mer om i vår guide Luftavfuktare – så väljer du rätt modell.

Garage, krypgrund, badrum eller källare?

Bland våra populäraste avfuktare hittar vi både mindre modeller lämpade för badrum och små ytor, och mer robusta modeller för större garage, tvättstugor och källare. I topp ligger välkända tillverkare som Woods och eeese. Bland de höga kundbetyg som lagts märks kommentarer som ”Otrolig kapacitet”, ”Gör sitt jobb perfekt” och ”Grymt bra maskin!”.

Relaterade artiklar