Med Flirs värmekameror kan du ta termiska bilder och få dem synkade till alla dina enheter, men vad händer sen? I den här filmen visar Henrik på Proffsmagasinet hur du kan analysera bilderna och skapa rapporter i Flir Tools och Flir Thermal Studio.

Med en värmekamera som Flir C5 är det lättare än någonsin att ta termiska bilder och få dem synkade till alla enheter via molntjänsten Flir Ignite. Det går naturligtvis att analysera bilderna direkt i kameran, men om du vill titta närmare på dem och skapa rapporter behöver du använda någon av Flirs mjukvaror.

Analyser på mobilen eller i datorn

I den här filmen tittar vi närmare på två alternativ för dig som vill kunna arbeta med dina termiska bilder och skapa rapporten. Det är mobilappen Flir Tools och datorprogrammet Flir Thermal Studio.

I filmen går vi bland annat igenom hur du:

  • lägger till mätområden och mätpunkter.
  • väljer hur dina bilder ska se ut.
  • lägger till kommentarer och grafiska former i dina bilder.
  • skapar rapporter och väljer vad de ska innehålla.
  • genererar PDF-filer redo att skickas till kunder eller medarbetare.

Lär dig mer om värmekameror

Om du vill veta mer om hur värmekameror fungerar, hur man använder dem och vad som skiljer olika modeller åt vill vi tipsa om flera artiklar på ämnet. I guiden “Värmekamera – allt du behöver veta” hittar du den mest grundläggande informationen. Efter att du har läst den rekommenderar vi att du går vidare till “Värmekamera – fördjupningsguide”, där vi går in mer på hur du faktiskt använder värmekameran.

Om du vill veta mer om Flir C5 har vi gjort filmen “Flir C5 – avancerad värmekamera för hemanvändare och yrkesfolk”.

Proffsmagasinet hittar du ett brett sortiment av värmekameror för olika användningsområden. Om du är osäker på vilken som är rätt för dig är du välkommen att kontakta kundservice.